Drašković 6. juna boksuje protiv Zelera

Draškoviću, koji je u novembru osvojio titulu u verziju GBU /Global boksing union/, biće to 43. meč na profesionalnom ringu, od kojih je 30 dobio, deset izgubio, a dva boksovao neriješeno
0 komentar(a)
Ažurirano: 07.04.2013. 11:35h

Crnogorski bokser Ratko Drašković boksovaće 6. juna u Berlinu protiv Njemca Marsela Zelera, za titulu prvaka svijeta u u teškoj kategoriji, verzije WBF /World boksing federation/, saopšteno je iz njegovog štaba.

Draškoviću, koji je u novembru osvojio titulu u verziju GBU /Global boksing union/, biće to 43. meč na profesionalnom ringu, od kojih je 30 dobio, deset izgubio, a dva boksovao neriješeno.

Njegov naredni rival kao profesionalac imao je 30 mečeva, od kojih je 22 dobio.

Njemac je 21 pobjedu ostvario nokautom, a od osam poraza sedam je izgubio prekidom.

“Među šampionima u toj verziji bili su i Frensis Bota, Roj Džons, Odli Herison, Antonio Tarver i Ivander Hilifild”, rekao je Drašković agenciji MINA.

On je kazao da će direktan prenos meča i manifestacije iz Berlina biti emitovan u direktnom prenosu na Eurosportu.

“Imam dva mjeseca da se pripremim i spreman dočekam meč. Prvi dio priprema odradiću u Nikšiću, a onda ću se najvjerovatnije priključiti bokserskoj reprezentaciji Crne Gore koja će se pripremati za Evropsko prvenstvo u u Minsku, od 30. maja do 9. juna”, rekao je Drašković.