Vukmanović tvrdi da nije udarao policajca, obrisani tragovi sa lica mjesta

Policija polako rasvjetljava detalje tuče u okolini Bara
863 pregleda 35 komentar(a)
Ažurirano: 07.04.2013. 09:08h

Barska policija uhapsila je sinoć Nemanju Obradovića (25) koji se sumnjiči da je sa Goranom Vukmanovićem (32), Robertom Kožarom (25) i Velimirom Vuksanovićem (25) u noći između četvrtka i petka, u restoranu “Vidikovac” u Baru pretukao policajca Admira Čolovića.

Osim Obradovića, dan ranije uhapšen je Vukmanović, dok je kompletan sastav barske policije i juče tragao za Kožarom i Vuksanovićem.

Vukmanoviću je juče sudija za istrage Osnovnog suda u Baru Nikola Strugar, odredio pritvor, nakon čega je sproveden u Istražni zatvor.

Strugar je “Vijestima” kazao da mu je juče u 12 časova, uz predlog višeg državnog tužioca iz Podgorice, za određivanje pritvora, priveden osumnjičeni Vukmanović.

“Imajući u vidu krivična djela koja se osumnjičenom stavljaju na teret, te cijeneći činjenicu da se okrivljeni nakon predmetnog događaja dao u bjekstvo, smatram da postoje okolnosti koje očigledno ukazuju da će se okrivljeni dati u bjekstvo i opravdavaju određivanje pritvora”, pojasnio je Strugar.

Vukmanoviću se na teret stavljalju tri krivična djela - nasilničko ponašanje, nanošenje teške tjelesne povrede i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, Vukmanović je prije dvije noći tužiteljki ispričao da nije udarao Čolovića i da ne zna ko je to uradio. On se, kazao je u tužilaštvu, kada je počela tuča, sakrio iza šanka, nakon što je policajac, navodno repetirao pištolj.

Tužiteljki je objasnio i kako se pištolj Čolovića našao kod njega. Navodno, nakon što je policajcu ispao pištolj on ga je uzeo sa poda i sa ostalim osumnjičenim istrčao napolje iz restorana “Vidikovac”. Prvo ga je, kazao je, sakrio negdje i uzeo ga tek ujutro kada je krenuo kući. Blizu njegove kuće, pojasnio je Vukmanović, policija ga je uhapsila i kod njega pronašla pištolj svog kolege.

Čolović je nakon tuče prvo primljen u Opštu bolnicu u Baru, a zatim hitno prebačen u Klinički centar Podgorica, u koji je primljen sa teškim povredama. On je u petak poslije podne operisan.

I dok inspektori koji rade na rasvjetljavanju napada na Admira Čolovića tvrde da je on brutalno pretučen, jer se umješao u raspravu svog kolege Jovana Đurđića, sa četvoricom Barana, Đurđić, ali i osoblje restorana “Vidikovac”, kao i vlasnik tog ugostiteljskog objekta, tvrde suprotno.

Više sagovornika iz policije juče je potvrdilo da je Đurđić, nakon što su četvorica mladića počela da tuku Čolovića, pobjegao, zbog čega je iste večeri suspendovan, ali i razdužio oružje. Sagovornik “Vijesti” iz vrha Uprave policije, potvrdio je tu informaciju.

Đurđić je juče, reagujući na izjave svojih kolega da je pobjegao kada je počela tuča, kazao da je sve vrijeme bio uz Čolovića i optužio njega za izazivanje incidenta. Istakao je da nije imao nikakav problem sa Obradovićem, Kožarom, Vukmanovićem i Vuksanovićem.

On je “Vijestima” ispričao da je u restoran “Vidikovac” došao oko ponoći, sa prijateljem Alijom Husićem. Dvadesetak minuta nakon njega, tvrdi suspendovani policajac, u restoran je ušao i Čolović sa svojim prijateljima. Pojasnio je da su mladići, koji su, kako se sumnja, kasnije pretukli Čolovića, bili u kafani kada je on došao.

Đurđić tvrdi da je krenuo do toaleta, kada se Čolović vraćao odatle i da su se sreli pored stola za kojim su bili Kožar, Vukmanović, Vuksanović i još jedan mladić. Informaciju iz policije da je problem nastao kada je on jednom od četvorice momak tražio da siđe sa stolice, negirao je, objašnjavajući da je on samo zamolio momka da se pomjeri kako bi prošao.

“Kada se Čolović vraćao iz toaleta, prošao je pored stola ovih momaka i zakačio se sa Robertom Kožarom. Nešto mu je šapnuo, ne znam što, ali odatle kreće hajka. Kožar je odjednom skočio na njega. Stao sam između njih i počeo da guram Kožara. Skočili su Kožarevi drugovi. Dok sam se ja rvao i borio sa Kožarom, pali smo kod toaleta, tada me neko udario stolicom po leđima.

Husić je skočio da razdvaja i nastao je opšti metež. Čolović mi je u jednom momentu rekao: 'Đuka ispao mi je pištolj'”, kazao je Đurđić, ističući da se on u tom trenutku i dalje borio sa Kožarom i da nije vidio ko je tukao Čolovića i uzeo njegov pištolj.

On juče nije znao da objasni zbog čega je nakon tuče suspendovan.

“Dok sam bio u kancelariji kod inspektora Veska Nedovića ušao je komandir Goran Jokić i rekao mi 'Đurđiću trebaš mi minut'. Izašao sam i pošao do njegove kancelarije, tada me je samo pitao gdje su mi službena legitimacija i pištolj. Rekao sam da su kod mene, a on mi je rekao da mu ih dam. Ništa mi nije obrazloženo”, kazao je Đurđić.

U policiji je “Vijestima” rečeno da je Đurđić suspendovan do okončanja postupka.

Šanker u “Vidikovcu”, dvadesetjednogodišnji Mićo Bogavac ispričao je “Vijestima” da je vidio kako je Čolović jednog od četvorice momaka udario pištoljem po glavi.

“Pri povratku iz toaleta zastao je pored Kožarevog stola. Nešto im je dobacio, ili nije, ne znam. Jedan je ustao i pitao ga šta hoće, onda su svi ostali skočili, kao i momci koji su bili sa Čolovićem. Nakon toga, Čolović je izvadio pištolj i udario jednog od momaka po glavi”, kazao je Bogavac, navodeći da nakon toga nije dalje gledao.

On je rekao da nije takvu izjavu dao policiji, jer ga je bilo strah.

Bogavac je potvrdio Đurđićevu izjavu, kao i Niša Kolović, vlasnik kafane, iako on nije bio tu dok su se tukli u njegovom restoranu.

Obrisani tragovi sa lica mjesta

Inspektori koji su nakon tuče radili uviđaj nisu mogli izuzeti tragove sa lica mjesta, jer je neko prije nego što su oni stigli, očistio tragove krvi i pokupio polomljene čaše.

Suspendovani policajac Jovan Đurđić, ispričao je da ga je nakon tuče zvao dežurni starješina Peđa Bušković i rekao mu da obezbijedi lice mjesta, što je on navodno i uradio. “Zvao sam konobara Mića Bogavca i rekao mu da niko ništa ne dira i da zaključaju lokal dok ne dođe ekipa za uviđaje”, kazao je Đurđić.

Bogavac je juče kazao da on nije brisao tragove krvi i sklonio čaše iz kojih su pila četvorica momaka. “To nije moj posao, ja ne izlazim iz šanka”, kazao je Bogavac. Kolović je rekao da je to uradio konobar.

Policajac i prijatelj

Alija - Ali Husić, sa kojim je suspendovani policajac, kako je kazao, oko ponoći došao u restoran “Vidikovac” važi za čovjeka koji ima brojna poznanstva u "sivoj zoni".

Husić za koga je suspendovani Đurđić rekao da mu je prijatelj, hapšen je u okviru istrage o ubistvu policijskog funkcionera, Slavoljuba Šćekića. Husić je tada priveden u policiju nedugo nakon što je pronađen automobil koji su koristile Šćekićeve ubice, jer je utvrđeno da je on bio prvi vlasnik tog džipa.

Na porodičnu kuću Husića u septembru 2011. bačena je eksplozivna naprava. Husić je tada istražnim organima rekao da nema pojma ko bi mogao biti napadač. U Husićevom vlasništvu, prema ranijem pisanju medija, bilo je nekoliko kafića, a posljednjih godina i lanci sportskih kladionica "Aristokrat" i "Futura".

Galerija

Bonus video: