Dvojica u bjekstvu

Uhapšen Nemanja Obradović (25) osumnjičen za prebijanje Čolovića

Policija traga za Robertom Kožarom (25) i Velimirom Vuksanovićem (25)
190 pregleda 26 komentar(a)
Vidikovac, Bar, Foto: Anto Baković
Vidikovac, Bar, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 06.04.2013. 20:52h

Barska policija uhapsila je Nemanju Obradovića (25) zbog sumnje da je sa Goranom Vukmanovićem (32), Robertom Kožarom (25), Velimirom Vuksanovićem (25) u restoranu "Vidikovac" pretukao zamjenika komadira policije u Sutomoru Admira Čolovića (41).

"U prostorijama Područne jedinice Bar izvršena je istražna radnja prepoznavanje kojom je rukovodio nadležni državni tužilac, u toku koje je prepoznat N.O. kao lice koje je kako se sumnja učestvovalo u napadu na policijskog službenika. N.O. je lišen slobode, zbog osnovane sumnje, da je počinio pomenuta krivična djela, i on će u zakonskom roku biti predat nadležnom državnom tužiocu na dalju nadležnost", navodi se u saopštenju Uperave policije.

Kožar i Vuksanović su i dalje u bjekstvu.

Obradović, Kožar i Vuksanović su, nakon brutalnog prebijanja Čolovića pobjegli.

Konjević: Ovo je odgovor kriminala na akcije policije u Baru>>>

Vukmanoviću je sudija za istrage Osnovnog suda u Baru Nikola Strugar, odredio pritvor, nakon čega je sproveden u Istražni zatvor.

Strugar je "Vijestima" kazao da mu je danas u 12 časova, uz prijedlog Višeg državnog tužioca iz Podgorice, za određivanje pritvora, priveden osumnjičeni Vukmanović.

Osumnjičeni prema policijskim saznanjima pripadaju grupi Luke Đurovića

On je rekao da smatra da postoje okolnosti koje očigledno ukazuju da će se okrivljeni dati u bjekstvo i koje opravdavaju određivanje pritvora.

Čolović je u restoranu "Vidikovac" pretučen kada je prošao pored stola za kojim su sjedjeli Kožar, Vukmanović, Vuksanović i Obradović.

Čolović je sa teškim povredama vilice i glave primljen u Klinički centar Crne Gore.

Osumnjičeni prema policijskim saznanjima pripadaju grupi Luke Đurovića.

Sve je počelo kada je grupa mladića u vidno alkoholisanom stanju naručivala muziku i pjesme posvećivala Alanu Kožaru, bratu od strica osumnjičenog Roberta Kožara.

Alan Kožar se nalazi na izdržavanju zatvorske kazne zbog bombaških napada na gradilište hotela "Splendid", koji su bili uvod u ubistvo policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića.

Pretučeni policajac je za to vrijeme bio sa svojim društvom nekoliko stolova udaljen od osumnjičenih. Barani su Čolovića napali kada je prošao pored njihovog stola i krenuo ka toaletu, i oduzeli mu službeni pištolj koji mu je ispao.

Oružje je pronađeno kod Vukmanovića prilikom hapšenja.

Preporučujemo za Vas