Pljačka CKB-a: Naoružani razbojnik ukrao skoro 15.000 eura

Radnik obezbjeđenja, koji je bio iza pulta, podigao je pištolj i uperio ga u naoružanog razbojnika, međutim, nije ga dugo držao na nišanu
146 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 07.04.2013. 13:45h

Poslovnica Crnogorske komercijalne banke na Starom aerodromu u Podgorici opljačkana je sinoć oko 19.30 časova. To je treća pljačka poslovnica CKB-a u posljednja tri mjeseca.

Prema informacijama "Vijesti" iz policije, maskirani razbojnik sa fantomkom, uz prijetnju pištoljem, upao je u poslovnicu i za vrlo kratko vrijeme odnio 14.600 eura.

Radnik obezbjeđenja, koji je bio iza pulta, podigao je pištolj i uperio ga u naoružanog razbojnika, međutim, nije ga dugo držao na nišanu. Odložio je oružje nakon što je naoružani muškarac počeo da viče: “Pobiću vas, daj pare”.

U trenucima pljačke, prema istim informacijama, u poslovnici su se pored radnika obezbjeđenja i službenica na šalterima nalazila i tri-četiri klijenta banke.

“Nakon što je otuđio novac, razbojnik se dao u bijeg. Izašao je kroz ista vrata na kojim je ušao u poslovnicu i otrčao prema šinama na Starom aerodromu, nakon čega mu se gubi svaki trag”, kazao je izvor “Vijesti” iz policije.

Prema istim informacijama, očevici su opisali razbojnika kao visokog i krupnog muškarca. Poslovnica CKB-a u Ulici kralja Nikole, u zgradi "Metalke" dva puta je bila meta pljačkaša.

Oko 8.000 eura iz te poslovnice je odnijeto 16. marta. Tada je lopov, takođe, prijetići pištoljem upao u banku. Službenik obezbjeđenja pokušao je da spriječi pljačku, ali pošto je razbojnik zaprijetio da će ubiti radnicu banke, spustio je pištolj, nakon čega je pljačkašu predat novac. Ista banka bila je na meti pljačkaša i 4. februara, kada je odnijeto oko 3.000 eura.

Galerija

Bonus video: