Vuk Medenica stiže u Jedinstvo Bemax

Medenica je protekle dvije sezone igrao na Kosovu, u dresu Lubotenija iz Uroševca (Ferizaj)
215 pregleda 0 komentar(a)
Vuk Medenica, Foto: Savo Prelević
Vuk Medenica, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.07.2018. 09:55h

Crnogorski odbojkaški internacionalac Vuk Medenica nakon dvije godine vraća se u crnogorsku odbojku, i biće drugo pojačanje Jedinstvo Bemaxa za narednu sezonu - 29-godišnji korektor/primač iz Bara (194cm visok), potpisaće jednogodišnji ugovor sa šampionom Crne Gore.

Medenica je protekle dvije sezone igrao na Kosovu, u dresu Lubotenija iz Uroševca (Ferizaj), gdje je stigao iz Budvanske rivijere, za koju je igrao drugu polovinu sezone 2015/2016, i u kojoj je sa Budvanima osvojio duplu krunu.

U prvom dijelu te sezone bio je registrovan za Bar volej, za koji je odigrao jedan meč.

"Zadovoljan sam što se poslije nekoliko godina vraćam na crnogorsku odbojkašku scenu, a ujedno i srećan što ću raditi sa ljudima koje poznajem dugi niz godina. Klub je posljednjih godina ostavio ozbiljne rezultate na domaćoj sceni, a ujedno znam da se u klubu ozbiljno radi što je bio još jedan od razloga zbog kojeg smo lako dogovorili saradnju. Očekuje nas interesantno i izjednačeno prvenstvo, a nas kao šampiona države i pobednika Kupa obaveza da odbranimo oba domaća trofeja. Moram napomenuti da mi je jako drago što ću opet sarađivati sa pojedinim igračima sa kojima sam nastupao kroz mlađe kategorije nacionalne reprezentacije. Još jednom hvala ljudima iz kluba na ukazanom poverenju", kazao je Medenica za sajt OK Jedinstvo Bemax.

Medenica je igračku karijeru počeo u rodnom Baru, u ekipi Luke Bar, a potom se 2008. godine preselio u Budvansku rivijeru, sa kojom je osvojio dvije titule i Kup u Crnoj Gori. Za budvanski klub je igrao ukupno u tri navrata.

Igrao je u Grčkoj, u Koroivosu i Panaksaikiju, u Albaniji (sa Teutom iz Vlaznije uzeo titulu i Kup, sa Studentijem duplu krunu) i Libanu (Mont la Sale iz Bejruta)...

Bio je kadetski, juniorski i seniorski reprezentativac Crne Gore. Sa juniorskom selekcijom je bio prvak Balkana 2009. godine, dok je godinu dana ranije proglašen za najboljeg blokera na Balkanijadi u turskoj Ankari.

Za seniorsku reprezentaciju je debitovao kod Slobodana Boškana, sredinom maja 2014. godine, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2015. godine. Iste godine je igrao i Evroligu za "crvene".

Nakon te godine više nije bio na spisku reprezentacije...

Prije Medenice, Jedinstvo je dovelo srpskog tehničara Neđejka Radovića (22 godine), koji je stigao iz Vojvodine, a koji je zamijenio sunarodnika Strahinju Kuburovića, koji je nakon dvije sezone (i dvije duple krune) otišao u slovenački Salonit.

Klub je napustio i korektor Jovan Delić, koji je potpisao za Budvu.

Ugovor je istekao i makedonskom internacionalcu, srednjem blokeru Filipu Madžunkovu.

Izvjesno je da iduće sezone neće igrati srednji bloker Blažo Đuretić, koji je završio karijeru.

Bonus video: