Na snimku se vidi kako Vlahović stavlja pomadu na lice

Iz “Cosmetiks marketa” poručili da se ne pridružuju gonjenju suspendovane tužiteljke
419 pregleda 43 komentar(a)
Ažurirano: 06.04.2013. 07:31h

Predstavnici “Cosmetiks marketa” saopštili su da se ne pridružuju gonjenju suspendovane zamjenice osnovnog državnog tužioca Romine Vlahović, koja je optužena za krađu pomada u njihovoj parfimeriji.

To je saopšteno na jučerašnjem glavnom pretresu u Osnovnom sudu, po tužbi Višeg državnog tužilaštva, koje Vlahovićevu tereti da je 12. januara u Podgorici u “Cosmetics marketu” kod Sahat-kule ukrala dva kozmetička proizvoda male vrijednosti, tako što je skupe kreme stavljala u kutije jeftinijih, koje je zatim tako plaćala na kasi.

Na suđenju su juče odgledani nejasni video-zapisi iz marketa od 12. januara, na kojima se vidi Vlahovićeva, kako u 18.58 časova ulazi u market, zatim oko pola sata posmatra, dodiruje, uzima i vraća proizvode od jedne do druge police, a zatim dolazi do kase u 19.35 časova.

U jednom dijelu snimka, kratko se može vidjeti i trenutak kada jedan od proizvoda Vlahović otvara i stavlja na lice.

Prije nego što je snimak odgledan, branilac Vlahovićeve, advokat Slobodan Šoškić, kazao je da ne vidi razlog zbog kog bi trebao da se odgleda snimak iz marketa - jer je “rezolucija video-zapisa slaba”, o čemu su se prethodno izjasnili i forenzičari.

On je dodao i da mu snimak liči na Čarli Čaplinov nijemi film. Zamjenica višeg državnog tužioca Suzana Milić i zastupnica optužbe, insistirala je da se jedan od snimaka ponovo pusti i premota do trenutka kada sat na snimku pokazuje vrijeme 19.02 časova. U tim trenucima Milić smatra da je Vlahović, zamijenila pomade.

Na snimku se u tim trenucima nejasno vidi da Vlahović izvlači neke proizvode, koje je prethodno uzela sa police, nešto radi i vraća ih u korpu, koju je držala okačenu o ruci.

Osim odgledanih snimaka, saslušana su i dva svjedoka iz Uprave policije, Đorđije Maraš i Veljko Živković.

Maraš je kazao da je obaviješten da je jedna ženska osoba uhvaćena u krađi.

“Na lice mjesta sam poslao patrolu, koja mi je kazala da se radi o tužiteljki Vlahović. Otišao sam na lice mjesta i tražio ličnu kartu i uvidio da se radi o Romini Vlahović”, kazao je između ostalog Maraš.

Dodao je i da je pogledao video-zapis na kojem je vidio da je uzela četiri pomade.

“Tada nijesmo uzimali izjavu od Romine, a ni od radnica, već smo odlučili da sve ide u redovnom postupku”, istakao je Maraš.

Živković je rekao da su mu radnice kazale da im je Romina poznata od ranije, jer nije prvi put da je bila u tom marketu

Živković je rekao da su mu radnice kazale da im je Romina poznata od ranije, jer nije prvi put da je bila u tom marketu.

Suđenje se nastavlja osmog aprila.

Tužilački savjet donio je odluku o pokretanju postupka za razrješenje Romine Vlahović, kao i odluku o privremenom udaljenju do okončanja postupka razrješenja sa funkcije zamjenika državnog tužioca.

Foto dokumentacija

Zamjenica višeg državnog tužioca Suzana Milić naknadno je sutkinji Maji Zeković u toku jučerašnjeg pretresa dostavila foto dokumentaciju.

Nakon što je Zekovićeva uručila foto dokumentaciju braniocu Šoškiću, on je uočio da su fotografije polica iz tog marketa u dokumentu sačinjene 16. januara, odnosno četiri dana nakon, navodnog, pokušaja krađe.

Vlahović je nakon tog saznanja reagovala i kazala sutkinji da ne treba da prihvati dokumenta, jer je za četiri dana police mogao svako da mijenja. Sutkinja Zeković će naknadno odlučiti da li će prihvatiti foto dokumentaciju Milićeve.

Galerija

Bonus video: