Milačiću tri i po godine robije zbog šverca 58,6 kg marihuane

Milačić je tvrdio da mu je sve namješteno i da mu je droga podmetnuta dok je radio kao vozač firme NDD "Transport" iz Podgorice, čiji je vlasnik Dalibor Tošković
139 pregleda 0 komentar(a)
Miloš Milačić, Foto: Jadranka Ćetković
Miloš Milačić, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 03.07.2018. 06:57h

Miloš Milačić, osuđen je juče u bjelopoljskom Višem sudu na 3,6 godine zatvora zbog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Milačić je, u februaru ove godine, pokušao da preko graničnog prelaza Dobrakovo na izlazu iz Crne Gore prokrijumčari 58,6 kg marihuane.

Milačić je tvrdio da mu je sve namješteno i da mu je droga podmetnuta dok je radio kao vozač firme NDD "Transport" iz Podgorice, čiji je vlasnik Dalibor Tošković.

"Nisam znao za drogu, niti da je postavljen bunker. Jedini dan kad je to neko mogao da uradi jeste kada sam vozilo na dan predao jednom majstoru po imenu Toni, kojeg znam iz viđenja", kazao je Milačić.

Vještačenjem je utvrđeno da se na spoljašnjoj i unutrašnjoj strani pakovanja droge nalaze tragovi optuženog.

Milačić je objasnio da je do "kontakta" moglo da dođe tako što je dodirivao streč foliju, koju stalno ima u kamionu.

Droga je kod Milačića pronađena 9. februara na izlazu iz Crne Gore, nakon kontrole specijalnog teretnog vozila, hladnjače marke "volvo", podgoričkih registarskih oznaka.

Droga je bila sakrivena u tovarnom dijelu hladnjače u patosu, u specijanom bunkeru u kome se nalazilo 59 većih pvc pakovanja.

Milačiću je, nakon izricanja presude, ukinut pritvor.

Bonus video: