PRIJETIO PIŠTOLJEM

Oružana pljačka u Danilovgradu: Policija traga za razbojnikom

Lopov je ušao u prodavnicu, uperio pištolj u radnicu i zaprijetio joj da će je ubiti, ako mu ne preda novac, što je ona odbila da urad
220 pregleda 23 komentar(a)
Prodavnica Iris, Foto: Jelena Jovanović
Prodavnica Iris, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 05.04.2013. 21:34h

Policija traga za nepoznatim razbojnikom koji je naoružan pištoljem i maskiran, oko 21:40 opljačkao prodavnicu "Iris" u Danilovgradu.

Lopov je ušao u prodavnicu, uperio pištolj u radnicu i zaprijetio joj da će je ubiti, ako mu ne preda novac, što je ona odbila da uradi. Nakon toga, napadač je odgurnuo radnicu i iz kase ukrao oko 400 eura.

Na snimku sa nadzorne kamere vidi se kako maskiran muškarac, izrazito mršav, visok oko 1,80 m, ulazi u prodavnicu. U istom trenutku radnica izlazi iz toaleta, i on podiže pištolj, okreće ga put nje i zahtjeva da mu preda novac.

Radnica je ispričala "Vijestima" da joj je tada rekao "daj pare ili pucam", a ona mu je odgovorila "ne dam pucaj".

Kamera je zabilježila i hrabru radnicu, koja je tridesetak sekundi dok joj je razbojnik prijetio radnici, držeći je na nišanu, odbijala da mu preda novac.

Nakon toga, napadač je odgurnuo ženu, prišao kasi i počeo da uzima novac. Posle nekoliko sekudi, hrabra žena pokušala je da mu skine fantomku sa glave, što ga je natjeralo da pobjegne, bez kompletnog plijena. Kada je počeo da bježi, radnica je potrčala za njim, pokušavajući da ga zaustavi, ali uzaludno.

Policija je svega nekoliko minuta nakon razbojništva blokirala kvart u potrazi za razbonikom, ali potjera nije dala rezultata. Inspektori su tokom uviđaja izuzeli tragove sa lica mjesta i prikupljali obavještenja.

Prema nezvaničnim informacijama na meti naoružanih razbojnika prije tri noći bila je i prodavnica u Spužu. Dvojica maskiranih razbojnika te večeri oteli su oko 700 eura.

Preporučujemo za Vas