Radusinović: Ova ekipa ima kvalitet

"Znajući da do sada nijesmo uspjeli da osvojimo ni set u kadetskim i juniorskim kvalifikacijama, za nas nije mala stvar što smo ih uzeli nekoliko na EP", rekao je Radusinović
113 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 06.04.2013. 11:51h

Potajno su se nadale da mogu da iznenade Češku i Grčku u prva dva kola, a onda i izbore mjesto u borbi za plasman od 5. do 8. mjesta, koje bi im omogućilo da se bore za plasman na Svjetsko prvenstvo, odnosno Olimpijske igre mladih.

Međutim, nakon startna dva poraza, bilo je jasno da izabranice Marka Radusinovića nemaju dovoljno iskustva ni kvaliteta za pobjedu, pa su na kraju takmičenje u grupi završile sa svih pet poraza. Najslabiju partiju odigrale su u posljednjem kolu protiv Slovenije, osvojivši ukupno 25 poena...

"Slovenija se na Evropsko prvenstvo plasirala bez izgubljenog seta, eto ni mi nijesmo uspjeli da joj otkinemo set. Mi smo odigrali loše, ispod nivoa, Slovenija bez greške, što je uzrokovalo tako ubjedljiv poraz", rekao je „Vijestima“ selektor Crne Gore Marko Radusinović.

Crna Gora je u grupi u Baru osvojila po set na mečevima sa Češkom, Grčkom i Poljskom, dok je maksimalnim rezultatom izgubila od Italije i Slovenije.

"Igrali smo dosta korektno. Uzeti po set ekipama kao što su Poljska i Češka, koje u mlađim kategorijama imaju titule prvaka Evrope i svijeta, pokazuje da ova generacija ima kvalitet. Nažalost, to nismo pokazali protiv Italije i Slovenije, koje su mnogo bolje ekipe. Očekujem da u narednim mečevima igramo još bolje, bitno je da djevojke nastave da napreduju".

Selektor kadetkinja ističe da je ovo prvenstvo za Crnu Goru bilo veliko i dragocjeno iskustvo.

"Naša selekcija je imala priliku da igra sa nekim najboljim reprezentacijama Evrope i svijeta u svojoj kategoriji. Znajući da do sada nijesmo uspjeli da osvojimo ni set u kadetskim i juniorskim kvalifikacijama, za nas nije mala stvar što smo ih uzeli nekoliko na Evropskom prvenstvu", zaključio je Radusinović.

Najbolje poenterke u crnogorskoj selekciji bile su imenjakinje Ive, Vujošević i Mandić, primačice servisa, sa po 40 poena.

"Evropsko prvenstvo nam je donijelo mnogo iskustva. Nije bilo uvijek lako na utakmicama, jer smo iz meča u meč gubile i samopouzdanje. U svakom slučaju, uživaćemo da gledamo sa tribina završnicu šampionata", rekla je Mandić.

RASPORED

Danas (Bar)

Polufinale

Italija – Srbija (15.30)

Turska – Poljska (18.00)

Mečevi za plasman od 5. do 8. mjesta

Grčka – Rusija (10.30)

Njemačka – Slovenija (13.00)

Sjutra (Bar)

Za 7. mjesto – 10.30

Za 5. mjesto – 13.00

Za 3. mjesto – 15.30

Finale – 18.00

Galerija

Bonus video: