Utajen 1,1, milion

Direktori Albone osumnjičeni za utaju poreza

Krivična prijava je podnijeta i protiv D.O.O "Albona" u čijem je vlasništvu lanac marketa
56 pregleda 6 komentar(a)
Albona protest, Foto: Arhiva "Vijesti"
Albona protest, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 27.03.2019. 21:03h

Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova –Uprave policije, Područna jedinica Podgorica su u saradnji sa Poreskom upravom podnijeli su krivičnu prijavu protiv Vladimira Miljkovića (59) iz Nikšića, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo utaja poreza i doprinosa i protiv Miroslava Marinkovića (53) nastanjenog u Podgorici, zbog osnovane sumnje, da je počinio krivično djelo utaja poreza i doprinosa i krivično djelo oštećenje povjerioca.

Krivična prijava je podnijeta i protiv lanca marketa "Albona" zbog sumnje krivično djelo utaja poreza i doprinosa i krivično djelo oštećenje povjerioca.

Miljković je , kako se sumnja, počinio krivično djelo utaja poreza i doprinosa na način što je, u svojstvu izvršnog direktora preduzeća "Albona" u periodu od septembra 2011. godine do maja 2012. godine, izvršio utaju poreza i doprinosa na štetu Budžeta Crne Gore u iznosu od 553.709 eura.

Marinković je, kako se sumnja, počinio krivično djelo utaja poreza i doprinosa, na način što je, sumnja se, u svojstvu izvršnog direktora preduzeća "Albona" u periodu od maja do 31. decembra 2012. godine, izvršio utaju poreza i doprinosa čime je, sumnja se, oštetio budžet Crne Gore za iznos od 556.554. eura.

Ukupni iznos za koji su Miljković i Marinković, kako se sumnja, oštetili budžet Crne Gore je 1.110.264,46 eura.

Marinković  je, navodno, počinio i krivično djelo oštećenje povjerioca na štetu Poreske uprave i jedne poslovne banke iz Podgorice.

Iz tog preduzeća su odmah reagovali odbacujući optužbe policije kao neosnovane. U Alboni očekuju da će se u postupku to i dokazati i to, kako navode, prostim uvidom u poslovnu dokumentaciju kompanije.

U saopštenju, preduzeće Albona priznaje da je njihov račun blokiran, ali da je zbog toga izvršeno 60 inspekcijskih kontrola tokom kojih nadležni organi nisu utvrdili nijedan prekršaj.

O svim događajima pravovremeno je obaviješteno nadležno državno tužilaštvo koje je kvalifikovalo djela.

Preporučujemo za Vas