Indor FITA turnir održan u Kotoru

Takmičenje je održano u svim uzrastnim kategorijama u četiri discipline: tradicionalni (instiktivni) luk, goli luk (klasični luk bez dodatne opreme), rikrv (klasični luk sa pratećom opremom) i složeni (kompaund) luk
0 komentar(a)
Streličarstvo, Foto: Privatna rhiva
Streličarstvo, Foto: Privatna rhiva
Ažurirano: 05.04.2013. 17:05h

Streličarski savez Crne Gore i klub Kotor nedavno su organizovali turnir u dvoranskom streličarstvu "Kotor open 2013" na kojem je nastupilo 48 takmičara iz četiri crnogorska kluba (Podgorica, Savina, Kotor i Cetinje).

Format turnira je bio 2x18 metara po pravilima Svjetske federacije (FITA), a takmičenje je održano u svim uzrastnim kategorijama u četiri discipline: tradicionalni (instiktivni) luk, goli luk (klasični luk bez dodatne opreme), rikrv (klasični luk sa pratećom opremom) i složeni (kompaund) luk.

Runda 2x18 metara podrazumijeva da takmičari gađaju ukupno 60 strijela u lice mete prečnika 40 centimetara na distanci od 18 metara.

U konkurenciji seniora rikrv lukom, pojedinačno i ekipno, organizovano je i raspucavanje - plej-of za prvih 8 plasiranih u pojedinačnoj, odnosno za prve četiri ekipe.

U konkurenciji rikrv seniora pobijedio je Nebojša Glumac, iz kluba Savina, drugoplasirani je bio njegov klupski drug Jefto Bjelica, dok je treće mjesto zauzeo Nikola Vukčević iz Kotora. Ekipno je najbolje bilo Cetinje ispred Savine i Podgorice.

Kada je u pitanju tradicionalni luk, pobijedio je Nikola Gardašević iz Podgorice, drugo mjesto pripalo je Zoranu Milenkovu iz Kotora, a treće Lazaru Raduloviću iz Podgorice.

Od zapaženijih rezultata treba izdvojiti i onaj Pavla Radevića (Cetinje) od 545 poena u osnovnom dijelu (runda 2x18 metara).

Radević je u plej-ofu izgubio od pobjednika Nebojša Glumca.

Starija pionirka Jana Vasiljević je gađala solidnih 448 poena u konkurenciji rikrv lukom, dok je Milan Šekularac iz Podgorice došao do 573 poena...

Bonus video: