Konjević: Ovo je odgovor kriminala na akcije policije u Baru

“Sigurno je da će država biti jača, primjenjujući zakon i kažnjavajući one koji su u zabludi da su jači od države”
694 pregleda 141 komentar(a)
Ažurirano: 05.04.2013. 19:43h

Napad na pomoćnika komandira barske policije Admira Čolovića odgovor je kriminala na akcije koje država intenzivno sprovodi u Baru, ocijenio je ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević.

U reagovanju Konjevića navodi se da je napad na policijskog službenika zločin koji će država riješiti efikasnim mjerama.

“Koje će pokazati da država štiti svoje službenike koji, u njeno ime, sprovode zakon, kao i građane koji imaju ustavno pravo na miran i slobodan život”, kazao je Konjević.

On je rekao da u MUP-u taj napad shvataju kao odgovor kriminala na akcije koje država intenzivno sprovodi u Baru.

“Sigurno je da će država biti jača, primjenjujući zakon i kažnjavajući one koji su u zabludi da su jači od države”, poručio je Konjević.

Policajcu slomljena vilica

Pomoćnik komandira barske policije Admir Čolović pretučen je sinoć, oko dva sata iza ponoći, u Baru, saznaju "Vijesti" iz Uprave policije.

TV Vijesti, Svetlana Đokić

Njemu su, rečeno je "Vijestima" Robert Kožar, Goran Vukmanović, Velimir Vuksanović i jedan nepoznati muškarac, nanijeli teške tjelesne povrede.

Ranije informacije su govorile da su dva napadača nepoznata.

Zbog napada na Čolovića uhapšen je Vukmanović, a policija traga za ostalima.

Prema nezvaničnim informacijama, Čolović je u restoranu "Vidikovac" prošao pored stola za kojim su sjedjeli Kožar, Vukmanović, Vuksanović i još jedan muškarac, kada su ga njih četvorica napala.

Čolović je sa teškim povredama vilice i glave primljen u Klinički centar Crne Gore, gdje će danas biti operisan.

CB Bar

Osumnjičeni prema policijskim saznanjima pripadaju grupi Luke Đurovića.

Sve je počelo kada je grupa mladića u vidno alkoholisanom stanju naručivala muziku i pjesme posvećivala Alanu Kožaru, bratu od strica osumnjičenog Roberta Kožara, javlja TV Vijesti.

Alan Kožar se nalazi na izdržavanju zatvorske kazne zbog bombaških napada na gradilište hotela "Splendid", koji su bili uvod u ubistvo policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića.

Pretučeni policajac je za to vrijeme bio sa svojim društvom nekoliko stolova udaljen od osumnjičenih. Barani su Čolovića napali kada je prošao pored njihovog stola i krenuo ka toaletu, i oduzeli mu službeni pištolj koji mu je ispao.

Oružje je pronađeno kod Vukmanovića prilikom hapšenja.

Galerija

Bonus video: