Redža telefonom prijetio inspektorki

Redža je inspektorki Brajović prijetio, jer je doneseno rješenje o rušenju njegovog objekta u centru Ulcinja, za koji ne posjeduje građevinsku dozvolu
340 pregleda 8 komentar(a)
Mujo Redža plac, Foto: Samir Adrović
Mujo Redža plac, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 05.04.2013. 15:49h

Kontroverzni ulcinjski biznismen Mujo Redža prijetio je inspektorki zaštite prostora Nataši Brajović, zbog čega je priveden i saslušan u policiji, saznaju “Vijesti”.

Prema pouzdanim informacijama iz policije i inspekcije, razlog prijetnji bilo je rješenje o rušenju “divljeg” objekta Redže u centru Ulcinja, koji se nalazi pored restorana Alfa.

Sagovornici “Vijesti” iz policije tvrde da je Brajović doživjela stres, a novinar od nje nije uspio da dobije komentar.

U Inspekciji su potvrdili informaciju, ali nijesu željeli da komentarišu taj slučaj.

“Prijetnje je uputio putem telefona i nijesu nimalo bezazlene”, kazao je sagovornik blizak istrazi.

Objekat Redže, koji se vodi na ime njegovog rođaka Ibrahima, već je bio predmet pažnje inspektora početkom prošle godine, kada je porušen do temelja, jer investitor nije imao građevinsku dozvolu.

Glavni inspektor Miko Osmanović, tada je kazao da je Redža imao samo odobrenje da izgradi potporne zidove prema susjednim objektima, koje je naknadno doveo u opasnost nezakonitim iskopom.

“Međutim, on je nastavio gradnju objekta bez dozvole zbog čega je i uslijedilo rješenje o rušenju”, kazao je tada Osmanović.

Redža je tada "Vijestima" ispričao o problemima sa kojima se suočava, ali nije pominjao da je iskopima ugrozio živote porodica u susjednima objektima, kako su saopštili iz inspekcije.

Neke od familija tada su bile prisiljene da se isele iz domova iz bezbjednosnih razloga.

U međuvremenu, rekao je izvor “Vijesti”, Redža je pribavio dokumentaciju o urbanističko - tehničkim uslovima, ali ne i građevinsku dozvolu.

Uprkos tome, nastavio je gradnju, zbog čega je i otkucano rješenje o rušenju, koje bilo zakazano za juče, ali je odloženo budući da je sudski postupak još u toku. Na brojeve dostupne “Vijestima”, Redža se juče nije javljao.

Bonus video: