Inspektor ocu ubijenog Milutina Kankaraša rekao da uzalud traži istinu

Kovačević je potvrdio da je Novica u stanicu došao tri dana nakon ubistva i da su razgovarali, ali je negirao da mu je rekao da se slučaj neće riješiti
444 pregleda 8 komentar(a)
Novica Kankaraš, Foto: Savo Prelević
Novica Kankaraš, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.04.2013. 19:20h

Novica Kankaraš, otac Milutina Kankaraša ubijenog 2008. godine, kazao je juče u Višem sudu da mu je policijski inspektor Čedo Kovačević tada rekao da uzalud traži istinu o ubistvu sina, jer mu je niko neće reći.

Svjedočeći u nastavku suđenja, inspektor Kovačević je potvrdio da je otac pokojnog mladića u stanicu došao tri dana nakon ubistva i da su razgovarali, ali je negirao da mu je rekao da se slučaj neće riješiti.

Prema optužnici, Zoran Šapurić ubio je Milutina Kankaraša 12. januara 2008. Apelacioni sud ukinuo je presudu i suđenje je krenulo iznova.

Ukinutom presudom, Šapurić osuđen na 14 godina zatvora zbog ubistva Kankaraša, dok je na pet godina zatvora osuđen Srđan Radulović, jer je tada ranio Marka Vilotijevića.

Kovačević je bio u kafani “VS” gdje je Kankaraš ubijen, ali tada nije bio na dužnosti.

“Nažalost, nisam uspio da spasim život tom mladiću. Međutim, ja nisam rekao Kankarašu da nema šanse da se riješi ovaj slučaj, jer ovaj posao ne bih radio, niti bi ikome tako kazao”, izjavio je Kovačević, nakon što ga je Kankaraš prozvao.

Novica Kankaraš ispričao je da je, tri dana nakon što mu je sin ubijen, otišao u stanicu policije da preuzme vozilo.

“Tamo sam sreo inspektora Kovačevića. Rekao mi je da Vilotijević, sa drugovima među kojima je bio i moj sin Milutin – Mićo, nijesu popili piće, a da je Srđan Radulović došao ispred kafane sa automatskom puškom i da čim ga je vidio, znao je da je došao da se obračuna sa Vilotijevićem. Nakon što je ispalio hitac iz puške, Radulović ga je pitao da li je Vilotijević u kafani. 'Nemoj da tražiš istinu, niko ti je neće reći. Neko ne smije, a neko neće da kaže istinu'”, prepričao je Kankaraš razgovor sa Kovačevićem.

Sudija Predrag Tabaš pročitao je iskaze Kovačevića iz istrage, kada je, između ostalog, rekao da je u noći ubistva ispred kafane vidio Radulovića i pitao ga zašto nosi pušku.

“Prema tebi nema ništa, ti si dobar momak, miči mi se”, rekao mu je tada Radulović.

Tada je izjavio da u rukama Šapurića nije vidio oružje.

Tabaš je svjedocima Simu Uroševiću, Rajku Zindoviću i Čedu Kovačeviću saopštio da će ih sud ponovo pozvati kada bude zakazana rekonstrukcija ubistva. Sudija je objasnio da je to naložio Apelacioni sud u rješenju kojim je ukinuo prvostepenu osuđujuću presudu.

Niko nije vidio ko puca

Suvlasnik kafane “VS” Simo Urošević, kazao je da je u noći ubistva vidio da se ispred lokala parkira džip i da je pomislio da je došla policija.

Vilotijević ga je tada, kako je rekao, pitao da li je to policija, jer kod sebe ima pištolj. Kazao je da on oružje nije vidio. Potom je iz džipa, kako je kazao, izašao Radulović sa automatskom puškom. Kada mu je prišao, Radulović mu je kazao: “Bježi od mene”. Urošević je, tvrdi, zatim otišao u pravcu obližnje kuće, kada je začuo pucnje. Nije vidio ko je pucao.

Bonus video: