Rožajci opkolili bjegunca, pa onda sat čekali policiju

Izvor “Vijesti” ispričao je da se bjegunac, ohrabren nečinjenjem policije, počeo kretati po gradu
680 pregleda 19 komentar(a)
Ažurirano: 05.04.2013. 20:20h

Bjegunca Ersina Redžepovića (22), za kojim je bila raspisana nacionalna potjernica, a koji je uhapšen u utorak veče, zbog sumnje da je umiješan u pokušaj ubistva sugrađanina Esada Ramovića Bagzija (35) nije locirala policija, već prijatelji teško povrijeđenog, tvrdi desetak sagovornika „Vijesti“.

Bliski prijatelj porodice Ramović i očevidac događaja, koji nije želio da mu se pominje ime, ispričao je da je Redžepović uhapšen zahvaljujući Anesu Kalaču, Esadovom prijatelju.

Izvor “Vijesti” ispričao je da se bjegunac, ohrabren nečinjenjem policije, počeo kretati po gradu.

„Kalač je u vrijeme kada je Ramović ranjen, bio u bjelopoljskom zatvoru zbog tuče. Čim se vratio, pokušao je da sazna više informacija o Redžepoviću i Bakiru Matoviću”, kazao je sagovornik “Vijesti”.

Matović je još u bjekstvu, a sumnjiči se da je krajem novembra prošle godine, nakon tuče Redžepovića i Ramovića, ispalio pet hitaca u pravcu Bagzija, od kojih su ga tri pogodila.

Izvor “Vijesti” ispričao je da Kalačeva potraga u prvo vrijeme nije davala rezultate. Sve se, međutim, promijenilo kada je Redžepović, „očigledno ohrabren policijskom inferiornošću, počeo da se kreće po gradu“.

„Na kroseru se vozio centrom grada, Fetahovskom ulicom, kroz Ibarac. Koristio je kacigu, ali ovo je mali grad, svi se znamo, pa je i on bio prepoznatljiv. Kako policija nije reagovala, Anes Kalač je okupio još Bagzijevih prijatelja koji su odlučili da stanu na kraj bjeguncu“, rekao je sagovrnik „Vijesti“.

Nakon Redžepovićeve vožnje po gradu, Bagzijevi prijatelji su ga pratili i tako saznali u kojoj se kući skriva.

Potom su napravili svojevrsnu opsadu.

„Nijesu baš smjeli da budu u blizini kuće, jer su na taj način mogli da prekrše neki od zakona, ali se dvadesetak momaka organizovalo da blokira sve puteve ka objektu u naselju Ibarac, u kojem se skrivao Redžepović. O tome su obavijestili inspektora Husovića koji je policiji prenio gdje se skriva bjegunac“, tvrdi sagovornik „Vijesti“.

Bagzijevi prijatelji su oko sat vremena čekali patrolu da uhapsi Redžepovića, koji je četiri mjeseca izmisao policijskoj potjeri.

„Čak im je izvjesni policajac (ime i prezime poznato redakciji) sugerisao da se sklone sa barikada, dok hapšenje ne bude obavljeno“, trvdi sagovornik „Vijesti“.

On je dodao da Bagzijevi prijatelji, ohrabreni prvom akcijom, rade i na razotkrivanju Matovićevog utočišta i da neće odustati dok se i on ne privede pravdi.

„Poslije četiri mjeseca potrage, oni više ne žele da čekaju kada će policija pronaći Matovića. Žele da se on što prije nađe iza rešetaka, jer je pucao u njihovog druga koji će najvjerovatnije ostati nepokretan. Netačno je ono što su mediji pisali - da su bili u pitanju nekakvi neraščišćeni računi. Ramović nikada nikome ništa nije dugovao. Imao je dovoljno novca koji mu je slala porodica iz inostranstva. Motivi za napad na njega mogu samo biti zavist i ljubomora“, tvrdi sagovornik „Vijesti“.

Anes Kalač je „Vijestima“ juče rekao da ne želi da komentariše ništa i da je najbolje da se o detaljima hapšenja raspitaju u policiji.

Ramović je napadnut 26. novembra u centru grada, u blizini Osnovnog suda. Spekuliše se da je iz obližnjeg lokala ušao u automobil, kada je pred njega izletio Redžepović. Uslijedio je fizički obračun između njih dvojice, nakon čega je, kako se sumnja, Matović s leđa ispalio pet hitaca u pravcu Ramovića, od kojih su ga tri pogodila.

Rasute čaure iz pištolja 635 i tragovi krvi na više mjesta ukazuju da je mladić, dok se na njega mučki, s leđa pucalo, pokušavao da pobjegne. U jednom tenutku je pao, gdje ga je u lokvi krvi kasnije pronašla policija.

Prema nezvaničnim informacijama njegovo zdravstveno stanje je i dalje teško, i najvjerovatnije će ostati nepokretan. Nakon nepovoljnih ljekarskih prognoza u podgoričkom Kliničkom centru, porodica ga je na svoju ruku prebacila u bolnicu na Banjici odakle je navodno izlječenje trebalo da potraži u Austriji.

Policija: Mještani nas stalno prate u akcijama

U rožajskoj policiji saopštili su da su od ranije imali trag za Redžepovićem, ali da je hapšenju prethodila dojava iz kuće u kojoj je lišen slobode. U toj kući, kako je rečeno, živi bivša službenica Uprave policije.

„Postupali smo prema našim operativnim saznanjima i cijela ekipa policajaca i inspektora je učestvovala u hapšenju“, rekli su iz rožajske policije. Oni nijesu ni potvrdili ni demantovali da je policija reagovala na poziv inspektora Seada Husovića, kojeg su navodno Bagzijevi prijatelji obavijestili o kretanju bjegunca. Iz policije nijesu precizno odgovorili ni na pitanje da li je u trenutku hapšenja Redžepovića u blizini bilo ljudi koji ne rade u policiji.

„Oni su stalno u gradu, vide gdje krenemo i idu za nama. Ali zasigurno nijesu učestvovali u hapšenju. Hoće samo da se dodvore Ramovićima, koji su, kako čujemo nudili i nagradu za informacije o tome gdje se skrivaju Redžepović i Matović“, rekli su iz policije. Husović juče nije odgovarao na pozive „Vijesti“.

Galerija

Bonus video: