Momir Andrić pravosnažno oslobođen za ubistvo Mirka Porobića

Okrivljeni Andrić je bio optužen da je počinio krivično djelo ubistvo iz člana 143. stav 1 Krivičnog zakonika
0 komentar(a)
Ažurirano: 04.04.2013. 12:27h

Apelacioni sud Crne Gore pravosnažno oslobodio od optužbe Momira I. Andrića (77) iz Mojdeža kod Herceg Novog, da je sa više udaraca tvrdim predmetom kao što držalo, usmrtio Mirka Porobića u svojoj porodičnoj kući u selu Mojdež kod Herceg Novog krajem juna 2009. godine, kazala je “Vijestima” advokatica Munira Omeragić.

Prvostepenu presudu u Višem sudu u Podgorici izreklo je krivično vijeće sudije Biljane Uskoković.

Prema optužnici Momir Andrić je u vremenu od 27. do 29. juna 2009. godine u svojoj porodičnoj kući u selu Mojdež kod Herceg Novog, u jutarnjim časovima, s umišljajem ubio Mirka Porobića, kojeg je znao od ranije. U optužnici koja nije dokazana, navodi se da je Andrić, podesnim sredstvom poput držala, koje je posjedovao u svojoj radionici, udario po tjemenom predjelu glave.

Od ovog udarca oštećeni Porobić je pao na pod, zadobivši tešku tjelesnu povredu u vidu preloma kosti lobanje , kao i prelome petog, šestog, sedmog, osmog i devetog rebra sa desne strane nastale padom na pod hodnika, gdje je oštećeni zatečen od strane ljekara Hitne pomoći. Od ovih povreda Porobić je preminuo 29. juna 2009. u Kliničkom centru u Podgorici.

Okrivljeni Andrić je bio optužen da je počinio krivično djelo ubistvo iz člana 143. stav 1 Krivičnog zakonika.

Bonus video: