Advokat Janka Vučinića sudu dostavio članke iz novina: „Snimak“ je dokaz mobinga

On je to saopštio na ročištu po tužbi Vučinića protiv firme „Toščelik“
3 komentar(a)
Ažurirano: 04.04.2013. 19:57h

Advokat Milan Vojinović, branilac bivšeg predsjednika Željezare Janka Vučinića, dostavio je juče nikšićkom Osnovnom sudu članke iz dnevnih novina vezanih za aferu „Snimak“, objasnivši da i oni dokazuju da je nad njegovim klijentom vršen mobing.

On je to saopštio na ročištu po tužbi Vučinića protiv firme „Toščelik“, koja mu je u septembru prošle godine uručila rješenje o prestanku radnog odnosa.

U objavljenim transkriptima sa sjednice predsjedništva DPS-a vidi se da su čelnici te partije razmatrali situaciju u Željezari i njenom Sindikatu i konstatovali da pokušavaju da formiraju novi sindikat kako bi „eliminisali sindikat Janka Vučinića“.

„Smatram da se ovim dokazima potvrđuje klasičan mobing u odnosu na mog branjenika“, istakao je Vojinović.

Punomoćnik „Toščelika“ Luka Popović, usprotivio se dostavljanju novih dokaza, jer je, kako je istakao, prošao zakonom predviđeni rok za to.

Najavio je da će se o novim dokazima izjasniti pisanim podneskom, a glavna rasprava je odložena za 23. maj kada će biti ispitano i nekoliko svjedoka.

Vučiniću je Toščelik 17. septembra prošle godine uručio rješenje o prestanku radnog odnosa zbog, kako se navodi u odluci, teže povrede radne obaveze.

Predsjednik sindikata optužen je da se nasilnički ponašao prema inženjerki Aleksandri Jošanović, direktorici Konti Liva, koju je navodno vrijeđao, zbog čega mu je, nakon sprovedenog disciplinskog postupka, uručeno rješenje o prestanku radnog odnosa.

Bonus video: