Mrvaljević: Medalje rezultat kontinuiranog rada

U konkurenciji 1.352 takmičara iz 14 zemalja u uzrastima nada, kadeta, juniora i mlađih seniora, naša se selekcija vratila sa 28 medalja, pet zlatnih, devet srebrnih i 14 bronzanih, za sedmo mjesto u generalnom poretku.
0 komentar(a)
Ažurirano: 03.04.2013. 16:04h

Nakon što su u Turskoj Konji briljirali na Evropskom prevenstvu za kadete i juniore, te Evropskom kupu za mlađe seniore, crnogorski karatisti su sa uspjehom branili boje svoje države i na Balkanskom prvenstvu u Kragujevcu.

U konkurenciji 1.352 takmičara iz 14 zemalja u uzrastima nada, kadeta, juniora i mlađih seniora, naša se selekcija vratila sa 28 medalja, pet zlatnih, devet srebrnih i 14 bronzanih, za sedmo mjesto u generalnom poretku.

Za najveći stepenik pobjedničkog postolja u Kragujevcu, crnogorska himna svirana je u čast Marija Hodžića, Tine Minić, Mila Mrakovića, Jovane Marić i Bojana Boškovića.

"Naši su takmičari pokazali kvalitet i potencijal, i zadovoljan sam postignutim. Tačno je da smo osvojili manje medalja nego na prethodnom šampionatu, ali je ovo bilo najjače, najbolje organizovano i najmasovnije Balkansko prvenstvo do sada. Sljedeći naš cilj je uspjeh na Svjetskom prvenstvu u Španiji", kazao je selektor muškaraca u borbama, Dragoljub Fatić.

A novi razlog za zadovoljstvo, nakon zimskog uspjeha u Konji kada je crnogorska reprezentacija podijelila osmo mjesto sa Njemačkom, imao je predsjednik Karate saveza Crne Gore, Vladimir Mrvaljević.

"Uspjesi su plod dobrog, organizovanog i kontinuitranog rada u klubovima, ali i rada reprezentativnih trenera i selektora. Sport je jedan od najboljih crnogorskih brendova. Naši sportisti postižu odlične rezultate na međunarodnom nivou, ali to nije najbolje ispraćeno od strane nadležnih institucija. Moramo se boriti za više ulaganja u sport. Očekujemo veću pomoć Vlade i Uprave za mlade i sport, jer postojeća infrastruktura ne može da isprati entuzijazam i želju za daljim radom i napretkom. Sala za reprezentativne pripreme i kancelrarija za rad Saveza su nam prijeko potrebni", naglasio je Mrvaljević.

Naša selekcija je u Kragujevcu bila odlična i u katama.

"Zadovoljan sam rezultatima moje selekcije, borili su se hrabro, bez respekta prema protivniku. Posebno bih istakao nastup Dragoljuba Vukotića, koji je osvojio srebrnu medalju u konkurenciji mlađih seniora, iako ima samo 18 godina. Nadam se da će u narednom periodu osvajati medalje i na najvećim takmičenjima", rekao je kate selektor, Jugoslav Bukilić.

Savez je Kragujevac napustio zadovoljan ne samo zbog pobjeda na tatamiju.

"Član sudijske komisije KSCG sa licencom Evropske karate federacije (EKF) Dragan Ćirović dijelio je pravdu na šampionatu, dok su sudije sa licencom Balkanske karate federacije (BKF) Veljko Brnović, Nikola Rovčanin i Nikola Perunović položili licence za veća sudijska zvanja", istakao je generalni sekretar KSCG, Boris Vuković.

Bonus video: