Frida Pinto, Zang Ziji i Lusi Lu na listi najljepših žena svijeta

Glumica Lusi Lu rođena je u Americi, ali su njeni roditelji doseljenici i potiču sa Tajvana i iz Kine
413 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 03.04.2013. 15:28h

Američke i evropske ljepotice, koje su se našle na listama najljepših, svima su dobro poznate. Međutim, malo je onih koji znaju za jednako zanosne Azijke.

Los Angeles Times, na svoju listu 50 najljepših žena iz svijeta šou-biznisa, uvrstio je i tri dame iz tog dijela svijeta.

Jedna od njih je indijska glumica Frida Pinto, najpoznatija po ulozi u filmu “Slumdog Millionaire”. U ovom filmu Pinto tumači glavnu žensku ulogu, Latiku za koju je i nagrađena, a nakon toga odigrala je i siroče u palestinskom filmu “Miral” i dobila ulogu u “Rise of the Planet of the Apes”.

Bivša manekenka iz Mumbaja gdje je i odrasla, ne samo da se našla na listi najljepših žena već je osvojila laskavu titulu jedne od najbolje stilizovanih dama.

Zang Ziji

Na listi najljepših žena našla se i kineska glumica Zang Ziji, možda zahvaljujući tome što je sama Kina koristila njen lik trudeći se da je što više izreklamira.

Ova glumica prvi put se pojavila na bioskopskim platnima 1999. godine u filmu “The Road Home”, a na zapadu je postala popularna ulogama koje je tumačila u “Crouching Tiger, Hidden Dragon” i “Rush Houre 2”.

Rođena je i odrasla u Pekingu, a svoj talenat duguje kineskoj najcjenjenijoj glumačkoj akademiji “Central Academy Drama”.

Lusi Lu

Pored ove dvije dame, na LA Times listi nalazi se i Lusi Lu, glumica koja je rođena u Americi, ali su njeni roditelji doseljenici i potiču sa Tajvana i iz Kine.

Galerija

Bonus video: