Kuč promijenio advokata

Mihailo Kuč presudom Osnovnog suda, osuđen je na četiri mjeseca zatvora
54 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 02.04.2013. 15:49h

Policajac Mihailo Mićo Kuč (31), optužen za zlostavljanje i nanošenje lakih tjelesnih povreda Siniši Dabanoviću, promijenio je advokata, nakon što je Viši sud ukinuo presudu Osnovnog suda, kojom je bio osuđen na četiri mjeseca zatvora.

Prvo ročište nakon odluke Višeg suda, kojom je ukinuta presuda Osnovnog suda, odloženo je juče na zahtjev Kučovog novog branioca advokata Zdravka Begovića.

“Budući da sam angažovan prije dva dana, nijesam bio u mogućnosti da pripremim odbranu i tražio sam od suda da odloži glavni pretres. Sud je uvažio moje razloge i zakazao sljedeći pretres za 16. maj”, kazao je “Vijestima” Begović.

Dodao je da će u narednim danima, nakon što se upozna sa predmetom, pripremiti odbranu.

Mihailo Kuč presudom Osnovnog suda, osuđen je na četiri mjeseca zatvora jer je 29. januara prošle godine u Ulici Đoka Miraševića u Podgorici, a za vrijeme vršenja službe, upotrijebio prekomjernu silu i tom prilikom nanio lake povrede Dabanoviću.

U ljekarskom izvještaju Kliničkog centra Crne Gore povrede su okarakterisane kao lake tjelesne povrede u predjelu desnog gornjeg i donjeg očnog kapka i desne zigomatične regije.

Uprava policije je nakon tog događaja pokrenula i disciplinski postupak protiv Kuča, protiv kojeg je podnesena krivična prijava.

Viši sud je 6. februara ove godine ukinuo presudu Osnovnog suda i naložio da se suđenje ponovi.

Bonus video: