Žarko Mitrović osuđen na pet, Nikoleta Škerović na dvije i po godine zatvora

U udesu su stradali pješaci Mirjana Bokan i Zorka Pečurica, dok su Vasilije Pečurica i Fazlija Velović teško povrjeđeni
437 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 01.04.2013. 13:49h

Žarko M. Mitrović (57), osuđen je na pet godina zatvora, jer je upravljajući “mazdom 323”, doprinio udesu u kojem su stradali pješaci Mirjana Bokan i Zorka Pečurica, dok su Vasilije Pečurica i Fazlija Velović teško povrjeđeni.

Nikoleta R. Škerović (23) iz Bara, osuđena je na dvije i po godine zatvora zato što je vozeći “škodu oktaviju” doprinijela nastanku teško saobraćajnog udesa.

Prvostepenu presudu je u Višem sudu u Podgorici, u ponovljenom postupku izreklo krivično vijeće sudije Suzane Mugoše.

Prema optužnici, u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 12. novembra 2009. oko 16 časova u centru Bara, na raskrsnici ulica Vladimira Rolovića i Maršala Tita, poginuli su pješaci Mirjana Bokan i Zorka Pečurica, dok su teško povrijeđeni maloljetni Vasilije Pečurica i Fazlija Velović. Okrivljeni Mitrović se, vozeći “mazdu”, na raskrsnici sudario sa “škodom oktavijom” kojom je Škerovićeva upravljala, a zatim je nastavila kretanje i udarila u pješake na trotoaru.

Sud je utvrdio da se Mitrović, upravljajući vozilom “mazda 323” bez registarskih oznaka, u pravcu Ulice Maršala Tita, nije pridržavao organičenja na obavezni saobraćajni znak “stop”, već je bez zaustavljanja i prije nego što se uvjerio u saobraćajnu situaciju, ušao u raskrsnicu.

Tada je iz pravca “Tehnoprometa”- iz Ulice Vladimira Rolovića, naišlo vozilo “škoda oktavija” registarskih oznaka BR: AK 707, kojim je upravljala Nikoleta Škerović, krećući se brzinom od 68,8 kilometara na sat, u zoni kojoj postoji ograničenje do 50 kilometara. Ova brzina nije bila prilagođena uslovima saobraćaja na raskrsnici. Usljed ovih propusta došlo je do sudara prednje lijeve strane vozila “oktavije” Nikolete Škerović i prednje strane vozila Mitrovićeve “mazde”.

Nakon toga vozilo “oktavija” je nastavilo da se kreće preko trotoara na kojem su se nalazili pješaci Mirjana Bokan i Zorka Pečurica, maloljetni Vasilije Pečurica i Fazlija Velović. Mirjana Bokan je zadobila teške tjelesne povrede od kojih je preminula na licu mjesta, dok je Zorka Pečurica zadobila povrede od kojih je preminula istog dana 12. novembra oko 20.30 časova.

Bonus video: