Na Skadarskom jezeru zaplijenjeno 57 kg skanka

Zbog osnovane sumnje, da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga uhapšeni državljani Albanije V.R. (19) i F.L. (28)
1 komentar(a)
Ažurirano: 01.04.2013. 09:37h

Crnogorska policija zaplijenila je na Skadarskom jezeru oko 57 kilograma skanka i uhapsila albanske državljane V.R. (19) i F.L. (28), zbog osnovane sumnje, da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

"Službenici Ispostave granične pomorske policije 31. marta u popodnevnim časovima, vršeći nadzor državne granice u akvatoriju Skadarskog jezera u reonu Kodre, primjetili plovilo na kojem su se nalazila dva lica, koja su primjetivši policijske službenike, pokušala sa plovilom da se udalje, ali su ih policijski službenici osujetili u tome, zaustavili plovilo i izvršili kontrolu", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Dodaje se da je pregledom u plovilu pronađeno pet većih i jedan manji džak u kojima se nalazilo 57 pakovanja, koja su ukupno sadržala oko 57 kilograma materije za koju se sumnja da je opojna droga skank.

O događaju je obaviješteno Više državno tužilaštvo u Podgorici.

Nakon hapšenja, V.R. i F.L. su, u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu, predati, nadležnom državnom tužilaštvu na dalju nadležnost.

Galerija

Bonus video: