Vuković uzeo i Kup Turske

U trećem, odlučujućem meču Halkbanka je danas savladala i Arkas, lidera ligaškog dijela prvenstva, te četvrtfinalistu ovogodišnje Lige šampiona, sa 3:2
1 komentar(a)
Halkbanka, Foto: TVF.ORG.TR
Halkbanka, Foto: TVF.ORG.TR
Ažurirano: 31.03.2013. 22:27h

Turska Halkbanka je, očigledno, morala da čeka dolazak crnogorskog trenera da bi prekinula post u osvajanju trofeja - nakon što je početkom marta uzeo CEV kup, prvi evropski pehar u klupskoj istoriji, Veselin Vuković je sa timom iz Ankare prigrabio i Kup Turske!

Koliki je uspjeh Vuković ostvario sa klubom na čijoj je klupi tek nešto više od godinu, govori i podatak da je Halkbanka osvojila prvi pehar na domaćoj sceni od 1996. godine kada je bila osvajač duple krune. Nakon toga je uslijedio 17-godišnji „sušni” period, i pored godina velikih ulaganja...

"Da budem potpuno iskren, ovaj trofej mi mnogo i istinski znači, iako je pehar u Kupu CEV bio prvi, osvojen mimo svih prognoza. Pehar u Kupu Turske je potvrda rada, strategije, trenerske ruke. Moram biti ponosan, jer smo osvojili dva trofeja za manje od mjesec", kaže za „Vijesti” Vuković.

Ovogodišnji Kup Turske se igrao po novoj formuli. Održan je trodnevni finalni turnir u Gazijantepu sa četiri ekipe, po sistemu „svako sa svakim”. Halkbanka je u 1. kolu savladala Galatasaraj 3:1, a u drugom je bila bolja od Istanbula 3:2 (gubio 2:1 u setovima i 21:19 u četvrtom).

U trećem, odlučujućem meču Halkbanka je danas savladala i Arkas, lidera ligaškog dijela prvenstva, te četvrtfinalistu ovogodišnje Lige šampiona, sa 3:2 (23:25, 35:33, 25:20, 22:25, 15:12).

U petom setu je Halkbanka povela 11:7, ali je Arkas izjednačio na 12:12. Ipak, u finišu su Vukovićevi izabranici imali više nerava.

"Odigrali smo najbolje kada je bilo najpotrebnije, čestitam ekipi, svima u klubu. Nije bilo lako nakon svih napora od početka sezone. Ali, igramo veoma dobro, nije slučajno da smo protiv Arkasa upisali 30. uzastopnu pobjedu od početka sezone na sva tri fronta", dodaje Vuković.

Sa dva trofeja u džepu, Halkbanka se okreće plej-ofu. Kao drugoplasirana u ligaškom dijelu, Halkbanka u četvrtfinalu ne bi trebalo da ima težak posao protiv Zirata. U polufinalu bi rival bio znatno teži, Galatasaraj ili šampion Fenerbahče (u kojem igra Ivan Miljković).

"Bez obzira na plej-of, ova sezona se već može proglasiti uspješnom za nas. Ipak, pokušaćemo da ostvarimo što bolji rezultat i u razigravanju, jer je, jasno, titula najbitnija, a samo finalisti plej-ofa idu u Ligu šampiona. Nemamo opterećenje, a ja se samo nadam da će igrati da budu zdravi za završnicu sezone", zaključio je Vuković.

Bonus video: