Lalatović se nije nikom zamjerio ali je ipak zanimljiv policiji

Lalatovićev “pežo 407”, registarskih oznaka PG-DP855, u trenutku eksplozije bio je parkiran u dvorišnoj strani zgrade “Normal company” u Podgorici
506 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 31.03.2013. 18:52h

Inspektori crnogorske policije istražuju ko je prije dvije noći, u Podgorici, podmetnuo eksploziv ispod automobila Nikšićanina Veselina Lalatovića.

Lalatovićev “pežo 407”, registarskih oznaka PG-DP855, u trenutku eksplozije bio je parkiran u dvorišnoj strani zgrade “Normal company” u Podgorici, na Bulevaru Džordža Vašingtona.

Sagovornik “Vijesti” iz vrha Uprave policije kazao je juče da su inspektori sa lica mjesta tokom uviđaja izuzeli plastičnu bocu, koja je, kako pretpostvaljaju u policiji, bila napunjena benzinom, dio sporogorećeg štapina i dio kapisle.

“Istraga je u toku, prikupljaju se obavještenja, a izuzeti tragovi poslati su Forenzičkom centru na vještačenje”, kazao je sagovornik “Vijesti” iz vrha Uprave policije.

On je rekao da je Lalatović, koji je novinarima, dvadesetak minuta nakon eksplozije kazao da ni ne pretpostavlja ko bi mu mogao podmetnuti eksploziv ispod automobila, jer se nikome nije zamjerio, nema dugova i ni sa kim nije u sukobu, bezbjednosno interesantno lice.

“Osuđivan je zbog krivičnih djela vezanih za drogu, a istražnim organima bio je interesantan i zbog još nekih krivičnih djela. U svakom slučaju, istraga će pokazati zbog čega je pod njegov automobil podmetnuta eksplozivna naprava”, pojasnio je sagovornik iz UP.

Lalatović je ispričao je on prije dvije noći, desetak minuta prije eksplozije, parkirao automobil i svratio u obližnji kafić da popije piće.

Da je nepoznati napadač dobro znao Lalatovićevo kretanje, potvrđuje i njegova izjava da je u kafiću, u koji je te večeri svratio, svakodnevan gost.

Galerija

Bonus video: