Igor Zdravković i Zlatan Jovanović uhapšeni u Italiji

Za Zdravkovića se navodi da je rođen u bivšoj Jugoslaviji, dok se za Jovanovića navodi da je rođen u Srbiji i Crnoj Gori
140 pregleda 4 komentar(a)
hapšenje, lisice, Foto: Shutterstock
hapšenje, lisice, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 30.03.2013. 18:04h

Igor Zdravković i Zlatan Jovanović uhapšeni su u akciji karabinjera, uz optužbu da su krali po kućama, kao i za ilegalno posjedovanje vatrenog oružja.

U saopštenju za javnost koje su izdali karabinjeri nacionalnost dvojice nije precizirana - za Zdravkovića se navodi da je rođen u bivšoj Jugoslaviji, dok se za Jovanovića navodi da je rođen u Srbiji i Crnoj Gori.

Uz njih je između ostalih uhapšen i Rikardo Zdravković, rođen u Italiji, kao i Cozariuc Adrian, porijeklom iz Rumunije.

Sva četvorica uhapšenih imaju prebivalište u nomadskom kampu Kupa u ozloglašenom napuljskom kvartu Sekondiljano.

Operaciji hapšenja i pretresa nomadskog kampa, u kojoj je učestvovalo oko 100 karabinjera, prethodila je istraga operativne jedinice karabinjera u Salernu. Povod istrage bila je agresivna pljačka u kući starijeg para. Trojica pljačkaša su ranili starca i staricu i vezali njihovu kućnu pomoćnicu, iznijevši iz kuće zlato, oružje i mobilne telefone, prenosi Il Giornale di Cilento. Prilikom bjekstva kriminalci su pokušali da pregaze policajca svojim automobilom.

Nakon tog događaja pojačane su kontrole i otkrivena je grupa kriminalaca koji su kao zadatak imali da kradu oružje i zlato, koje su prikupljali pljačkajući privatne stanove i vile u više opština na potezu između Napulja i Salerna.

Bonus video: