Braća iz Mojkovca zapalila „mercedes” Slavka Roganovića

Topovići se sumnjiče da su u noći između 10. i 11. marta zapalili Roganovićev “mercedes”
539 pregleda 11 komentar(a)
mercedes, Slavko Roganović, Foto: Slavica Kosić
mercedes, Slavko Roganović, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 30.03.2013. 19:36h

Hercegnovska policija rasvijetlila je paljenje auta bivšeg policajca Slavka Roganovića - za ovo nedjelo osumnjičeni su braća Velibor (32) i Milisav Topović (33) iz Mojkovca.

Topovići se sumnjiče da su u noći između 10. i 11. marta u Ulici Deste hercegovačke poslije ponoći zapalili Roganovićev “mercedes” - dajmler krajzler E 200 CDI.

Oni su, saopštila je policija, prednji dio vozila u predjelu haube i ispod vjetrobranskog stakla polili zapaljivom tečnom materijom, a onda ga zapalili.

“Tom prilikom je, zbog požara, nastupila velika materijalna šteta na prednjem dijelu spoljašnjosti vozila, kao i u unutrašnjosti u dijelu instrument table”, piše u saopštenju Uprave policije.

Na licu mjesta je izvršen uviđaj. Izuzeti su tragovi i predmeti, koji su upućeni na vještačenja u Forenzički centar u Danilovgradu.

Policajci su nakon opsežnih pretraga identifikovali osumnjičene, od kojih je u policijskim prostorijama uzeta izjava.

“Nadležni tužilac je, nakon prezentovanja činjenica, kvalifikovao krivično djelo i naložio podnošenje krivične prijave protiv osumnjičenih lica”, piše u saopštenju.

Oštećenom Roganoviću se u Višem sudu u Podgorici, zajedno sa još petnaestoricom sudi za šverc 919 paketa cigareta “laki strajk” i 910 paketa “marlbora”, koje su namjeravali da prodaju na crnogorskom tržištu.

Grupa je, prema navodima optužnice, od 15. do 20. avgusta 2005. godine u Baru i Kotoru organizovano krijumčarila robu i izbjegavala da plati carinu na 28,6 tona cigareta.

Roganović je optužen za krijumčarenje i zloupotrebu službenog položaja, jer je tada bio policijski službenik.

Bonus video: