Zašto se muškarci plaše ženskih suza?

Kad žena počne da plače, to znači da se dešava nešto krajnje ozbiljno
8 komentar(a)
Ažurirano: 29.03.2013. 21:17h

Čovek vašeg života je odlučno izjavio da se ne slaže s vama. Ubjeđujete ga, molite, nagovarate, udvarate mu se... Ne vrijedi. Tvrdoglavo odbija sva vaša uveravanja. Šta da radite? Vrijeme je da posegnete za svojim tajnim oružjem – „odvrnite slavinu“ i pustite suze!

Usredsredite misli na neko bolno iskustvo iz djetinjstva, kada vam je, recimo, uginula zlatna ribica ili kada onaj slatki Petar iz obdaništa nije htio da vas poljubi, zatim isturite donju usnu i naterajte je da drhti. Lagano se okrenite ka njemu u trenutku kada vam prva suza sklizne sa trepavica, a ostalo prepustite njegovoj savjesti.

Biće pravo čudo ako ne dobijete sve što ste tražili za svega par minuta.

Najmoćnije oružje

Kada je riječ o ljubavnoj vezi, ne postoji moćnije oružje od ženskih suza. Kad žena počne da plače, to znači da se dešava nešto krajnje ozbiljno.

Za muškarca to znači da sa svojom izabranicom neće moći normalno da razgovara u naredna 24 sata, da seks ne dolazi u obzir, da su pod znakom pitanja i hrana, i zabava, i sva druga životna zadovoljstva, dok ona šmrca, jeca i rida.

Djeluje ubjedljivo

Muškarčev strah od suza je gorivo koje pokreće emocionalne točkove njegove ljubavne veze.

Pristaju na bilo šta, samo da te suze konačno prestanu da liju. Najstrašnije je kada žena počne da jeca na javnom mjestu. U takvim trenucima u stanju je da je odvede pravo pred matičara, pokloni joj svoja kola, samo da ona prestane!

Podstiču emocije

Sendi Man objašnjava da suze imaju pozitivno dejstvo na međusobne odnose. One su prije svega signal svima unaokolo da nešto nije u redu. One navode ljude da nešto preduzmu u vezi sa bolom koji osoba koja plače osjeća.

Drugo, suze vas oslobađaju prigušenih emocija i nagomilanog stresa. Pošto se dobro isplače, čovjek se osjeća mnogo bolje i spremnije da se suoči sa teškoćama.

Bonus video: