Povratak Tamga nakon 20 mjeseci pauze zbog povrede

Svjetski rekorder u troskoku u dvorani, Francuz Tedi Tamgo vraća u subotu u predgrađu francuskog Liona, Bronu takmičenjima, prvi put nakon 20-mjesečne pauze zbog povrede
0 komentar(a)
Ažurirano: 29.03.2013. 15:03h

Svjetski rekorder u troskoku u dvorani, Francuz Tedi Tamgo vraća u subotu u predgrađu francuskog Liona, Bronu takmičenjima, prvi put nakon 20-mjesečne pauze zbog povrede.

Tamgo je ove sezone preskočio sezonu u dvorani, kako bi se fokusirao na pripreme za prvenstvo svijeta u Moskvi, od 10. do 18. avgusta.

Tamgo (23) je imao operaciju skočnog zgloba desne noge poslije preloma u julu 2011. dok se pripremao za šampionat Evrope za mlađe seniore.

Postavio dvoranski svjetski rekord u troskoku rezultatom 17,92 metara na šampionatu Evrope u Parizu 2010, propustio je Svjetsko prvenstvo u Daegu 2011, kada je titulu osvojio Amerikanac Kristijan Tejlor, kasnije i olimpijski šampion u Londonu.

Tamgo je u oktobru 2011.fizički napao jednu atletičarku i još dvoje ljudi tokom treninga u francuskom gradu Buluriju, zbog čega mu je Francuska atletska federacija izrekla jednogodišnju suspenziju, od čega šest mjeseci uslovno.

Sud je ranije ovog mjeseca odredio Tamgu da plati 5.000 dolara odštete.

Bonus video: