Film Nemanje Bečanovića na festivalu u Francuskoj

Bečanovićev debitantski film učestvovao je na prestižnim filmskim festivalima u Evropi, Raindance Film festivalu u Londonu
70 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 29.03.2013. 10:05h

Film “Posljednje poglavlje” Nemanje Bečanovića biće prikazan na festivalu “Mauvais Genre” u Francuskoj, koji se održava od 27. marta do prvog aprila. Film se nalazi u glavnom takmičarskom programu u konkurenciji među 10 filmova iz SAD-a, Brazila, Čilea, Italije i Irske.

"Posljednje poglavlje" je jedini crnogorski film koji je predstavljen u najprestižnijem filmskom časopisu “Screen” gdje je imao zapaženu kritiku

Scenario potpisuju Aleksandar i Nemanja Bečanović, kostimografiju Natalija Vujošević, scenografiju Stanislav Nikičević, direktor fotografije Jure Verovek, a dizajner zvuka Aleksandar Protić.

Glumačku ekipu čine: Amar Selimović, Vlado Jovanovski, Inti Šraj, Dejan Ivanić, Varja Đukić i Ana Vučković. Film je rađen u koprodukciji Crne Gore i Slovenije.

Inače, Bečanovićev debitantski film učestvovao je na prestižnim filmskim festivalima u Evropi, Raindance Film festivalu u Londonu (film je nominovan u kategori najboljeg debitantskog filma), pored toga prikazan je u cijelom regionu (Sarajevo Film festival, Pritina filmski festival, Palić filmski festival, Sloveniji, Hrvatskoj i Makedoniji), kao i širom Evrope ( Holanda, Njemačka, Turska).

Ovo je jedini crnogorski film koji je predstavljen u najprestižnijem filmskom časopisu “Screen” gdje je imao zapaženu kritiku. “Posljednje poglavlje” realizovano je uz podršku Ministarstva kulture Crne Gore, a 2009. godine bio je u zvaničnoj Cinelink selekci.

Galerija

Bonus video: