Vještak neuropsihijatar: Miličkovići preživjeli stres

Milović je u nalazu zaključio da duševni bolovi nijesu uzrokovali kod tužioca trajne posljedice na psihičkom planu, ali da jesu bili izrazito stresogeni
96 pregleda 0 komentar(a)
Vasilije Miličković, Foto: Arhiva Vijesti
Vasilije Miličković, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 29.03.2013. 18:19h

Sudski vještak neuropsihijatar Željko Milović, ocijenio je da su članovi porodice Miličković doživljavali duševne patnje, u vidu akutnog stresnog poremećaja, u vrijeme eksproprijacije njihove zemlje prije dvije godine.

Bivši vlasnik imanja na trasi mini-obilaznice Vasilije Miličković, njegova supruga Marijana, kćerke Ivona i Tamara i stric Momir, traže preko 300.000 eura naknade materijalne i nematerijalne štete, zbog nezakonite eksproprijacije, nezakonitog lišavanja slobode, povrede prava ličnosti, duševnih bolova i pretrpljenog straha i zdravstvenih problema koji su uslijedili povodom spornog oduzimanja njihovog zemljišta u maju pretprošle godine.

Milović je u nalazu zaključio da duševni bolovi nijesu uzrokovali kod tužioca trajne posljedice na psihičkom planu, ali da jesu bili izrazito stresogeni.

On dodaje da su u narušenju dostojanstva ličnosti tužioca, pored hapšenja na javnom mjestu, praćenje u medijima i štampi dodatni faktor u narušavanju porodičnih odnosa i promjena odnosa okoline i narušavanja ugleda koji je imao u okolini, raniji položaj u društvu i na radnom mjestu, kao i da se sporni događaj prenio i na članove familije.

“Psihičke patnje tužioca neposredno nakon hapšenja, ispoljavale su se simptomima akutne stresogene reakcije, doživljavanja straha jakog intenziteta, depresivnog neurotskog reagovanja, potištenosti, osjećaja bespomoćnosti”, navodi se, između ostalog, u nalazu.

Spor se nastavlja 24. aprila.

Bonus video: