Boris Strel nađen mrtav

Nekadašnji jugoslovenski šampion u skijanju Slovenac Boris Strel nađen je danas mrtav
237 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 28.03.2013. 21:20h

Legendarni reprezentativac Jugoslavije u skijanju Boris Strel preminuo je u 54. godini, a prema izvještaju policije, kako prenose slovenački mediji, smrt nije bila nasilna.

Strel je skrenuo pažnju na sebe 1977. godine, kada je osvojio zlatnu medalju u veleslalomu na omladinskom prvenstvu Evrope u Kranjskoj Gori, a najveće uspejhe u karijeri ostvario je u periodu od 50 dana u sezoni 1981/82.

Najprije je ušao u anale jugoslovenskog i slovenačkog skijanja kada je u Kortini D'Ampeco postao prvi i jedini jugoslovenski skijaš koji je osvojio prvo mjesto u veleslalomu u Svjetskom kupu, da bi početkom naredne godine u istoj disciplini bio treći na prvenstvu svijeta u Šladmingu.

Bolji od njega su bili Amerikanac Stiv Mer i tadašnji neprikosnoveni šampion alpskog skijanja Ingemar Stenmark. Na Olimpijskim igrama u Sarajevu Strel je osvojio peto mjesto u veleslalomu.

Na Olimpijskim igrama je nastupao dva puta: U Lejk Plesidu 1980. bio je osmi, a u Sarajevu 1984. godine peti. Oba puta u veleslalomu.

Posljednjih godina svog života Strel je bio veoma aktivan u stvaranju novih skijaških imena u Sloveniji i promocijom sportova na snijegu u regionu.

Galerija

Bonus video: