U subotu u Baru počinje Evropsko prvenstvo za kadetkinje

Crna Gora će igrati u grupi 1, u Baru, sa Češkom, Grčkom, Italijom, Poljskom i Slovenijom.
1 komentar(a)
Ažurirano: 28.03.2013. 14:49h

Zahvaljujući dobijanju organizacije, zajedno sa Odbojkaškim savezom Srbije, Crna Gora će prvi put u istoriji imati jednu odbojkašku selekciju na nekom velikom takmičenju - naše kadetkinje će od subote do 7. aprila pokušati da pokažu da ženska odbojka u našoj zemlji ima perspektivu.

Sudeći po broju prvoligaša (devet), mogao bi se donijeti zaključak da ima bolju budućnost od muške odbojke (samo četiri aktivna kluba u ovoj sezoni). Međutim, ženske selekcije su do sada imale znatno slabije rezultate od muških...

Crna Gora će igrati u grupi 1, u Baru, sa Češkom, Grčkom, Italijom, Poljskom i Slovenijom.

U grupi 2, u Kladovu, nadmetaće se Srbija, Turska, Francuska, Njemačka, Holandija i Rusija.

Po dvije prvoplasirane selekcije iz obje grupe idu u polufinale, trećeplasirane i četvrtoplasirane će u borbu za plasman od 5. do 8. mjesta, koja je važna za plasman na Svjetsko prvenstvo, odnosno Olimpijske igre mladih.

Otvaranje 10. EP i početak grupe 2 je sjutra u Kladovu, zatvaranje i kompletna završnica (polufinala, borba za plasman od 5. do 8. mjesta, i mečevi za medalje) su u barskoj „Topolici”.

"Ovo EP će biti jedno veliko iskustvo za nas. Atmosfera u ekipi je dobra, družimo se i van terena. U proteklih 15 dana smo trenirale vrijedno, dale smo sve od sebe. Mislim da ćemo prižiti što jači otpor našim rivalima, predstavićemo sebe i svoju zemlju u najboljem mogućem svijetlu. Daćemo sve od sebe da žensku odbojku dignemo na veći nivo. Akcenat je na mečevima protiv Češke i Grčke", rekla je kapitenka i jedna od uzdanica ekipe, tehničarka Marija Đonović.

Selektor Marko Radusinović je odredio 12 igračica, koje će braniti boje Crne Gore. To su tehničarke Marija Đonović i Ivona Vojvodić, korektorka Nataša Matanović, primačice servisa Iva Mandić, Nikoleta Vujović, Aleksandra Ratknić, Iva Vujošević, Nevena Pejović, srednje blokerke Milica Mrvaljević, Nađa Janjević, Marija Vukalović, te libero Anđelija Petrović. Prekobrojne su bile najmlađe Katarina Budrak i Jovana Vukčević (98’ godište).

"Proteklih 15 dana trenirale smo naporno, nadam se da ćemo spremno dočekati šampionat. Mi ćemo se boriti, daćemo sve od sebe da što bolje odigramo. Nadamo se da ćemo to pokazati i na terenu", rekla je libero Anđelija Petrović.

Crna Gora prvi meč igra u subotu (20 časova) protiv Češke.

Svi mečevi u „Topolici” igraće se na mondofleks podlozi, a svi mečevi u Baru se mogu besplatno gledati putem livestreama na sajtu laola1.

Pajković: Šansa za popularizaciju odbojke

"I ovom prilikom želim da zahvalim Evropskoj odbojkaškoj konfederaciji koja nam je omogućila da zajedno sa Odbojkaškim savezom Srbije organizujemo jedno tako veliko takmičenje. Uradili smo sve da organizacija bude onakva kako to zaslužuje ovakvo takmičenje. Hvala kancelariji našeg Saveza, naročito Baru i predsjedniku opštine Žarku Pavićeviću, kao i Luci Bar, što su nam pomogli da organizacija bude stvarno kvalitetna".

"Našoj ekipi želim puno sreće i uspjeha na ovom takmičenju, da iskoriste EP na najbolji mogući način da stekne veliko iskustvo, da im to ostane u lijepom sjećanju, kao i da steknu nova prijateljstva. Ovu priliku treba da iskoristimo da propagiramo žensku odbojku, i animiramo još više djece radi popularizacije odbojke uopšte", rekao je Cvetko Pajković, predsjednik Odbojkaškog saveza Crne Gore.

Bonus video: