POD POSEBNIM MJERAMA U ZIKS-U

Specijalno obezbjeđenje za klan Rafailovića

Nišlija Miljan Bulatović i Vladimir Šmanja iz Banjaluke, pod specijalnim su mjerama obezbjeđenja u spuškom Istražnom zatvoru
933 pregleda 5 komentar(a)
Vladimir Šmanja, Miljan Bulatović, Foto: Filip Roganović
Vladimir Šmanja, Miljan Bulatović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 02.07.2018. 05:26h

Nišlija Miljan R. Bulatović i Vladimir Z. Šmanja iz Banjaluke, pod specijalnim su mjerama obezbjeđenja u spuškom Istražnom zatvoru.

Optuženi da su dio kriminalne grupe koja je početkom decembra 2016. godine likvidirala Budvanina Đorđa Boretu, iza spuških zidina gotovo da se i ne kreću, a pri obavljanju redovnih aktivnosti - u stopu ih prate službenici zatvorske policije.

Dobro upućeni sagovornik “Vijesti”, tvrdi da je nekadašnji specijalac Bulatović sam u ćeliji, kao i da bez prisustva ostalih pritvorenika ide u šetnju i obavlja sportske aktivnosti.

“Parktično drugi zatvorenici i i ne znaju ni kako on izgleda, jer je uvijek sam”, kazao je taj izvor.

Prema istim informacijama, Bulatović se nekoliko puta požalio čuvarima da nije bezbjedan jer mu “posrednim putem” stižu prijetnje.

Navodno, rekao je da su mu i iz drugih zatvorskih soba pritvorenici prijetili dok je šetao zatvorskim krugom.

Sagovornik lista tvrdi da se slične mjere obezbjeđenja sprovode i za Šmanju, uprkos činjenici da on ima cimera u ćeliji.

“Njih dvojica uvijek u pratnji stražara idu i odvojeni su od ostalih”.

I Šmanja se, prema njegovim riječima, takođe žalio na ugroženu bezbjednost.

Kaže da su dolaskom Vladimira Ulame u Istražni zatvor, još više podignute sigurnosne mjere grupe koja se tereti za ubistvo Borete.

Ulama, kome se pred Višim sudom sudi zbog teškog ubistva Petrovčanina Nemanje Medina, već se krajem maja fizički obračunao sa Budvaninom Ilijom Pavlovićem, jednim od braće kojima se takođe sudi za ubistvo Borete.

Ta kriminalna organizacija tereti se da je 7. decembra 2016. na terasi bečićkog lokala “Trofej” likvidirala Budvanina Đorđa Boretu i tada slučajno lišila života doktora Dragana Zečevića i ranila Iva Stanišića.

Prema optužnici, Budvanin Vasilije Rafailović direktni je izvršilac ubistva, a tog dana na motociklu ga je vozio sugrađanin Ratko Vušović.

Njima se sudi u odsustvu, isto kao i Bjelopoljcu Ivanu D. Cicmilu, optuženom da je bio zadužen za nabavljanje i skrivanje oružja.

Ilija Pavlović, piše u optužnici, bio je zadužen za nabavku i skladištenje oružja i municije, a njegov brat Boško za prenošenje poruka između članova kriminalne grupe i organizatora.

Bulatović i Šmanja optuženi su da su pomogli napadačima prije i nakon zločina, skrivajući oružje, motocikl i predmete korištene u ubistvu.

Šmanja i Bulatović ostali su pri navodima odbrane date na početku suđenja - ponovili da ne priznaju krivična djela za koja se terete.

Preporučujemo za Vas