Džastin Timberlejk srušio Bouvija sa vrha

"20/20 Experience" je treći solo album za Timberlejka koji je Bouvijev album "The Next day" smijenio sa prve pozicije nakon samo jedne sedmice
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.03.2013. 18:49h

Novi album Džastina Timberlejka "20/20 Experience", prvi u posljednjih sedam godina koji je snimio ovaj popularni izvođač, ove sedmice se našao na prvom mjestu britanske liste albuma smijenivši dosadašnjeg šampiona Dejvida Bouvija.

Na trećem mjestu liste albuma nalazi se Emeli Sande sa "Our Version of Events"

"20/20 Experience" je treći solo album za Timberlejka koji je Bouvijev album "The Next day" smijenio sa prve pozicije nakon samo jedne sedmice provedene na vrhu. Ploča "The Next Day" je prvi Bouvijev album koji je snimio nakon desetogodišnje pauze.

Međutim Timberlejk je manje uspjeha imao na listi singlova, jer je njegovu pjesmu "Mirrors" sa prvog mjesta zbacio singl grupe Saturdays "What About Us", prvi broj jedan za ovu grupu nakon pet godina.

Saturdays su ranije imali 11 singlova u top 10, ali nikada na broju 1. Sada im je to uspjelo sa pjesmom "What About Us" u kojoj gostuje Šon Pol i koja je u ovoj godini prodata u 114.000 primjeraka.

Tako se Timberlejkov singl "Mirrors" našao na drugom mjestu, dok je njegov novi album čvrsto zauzeo prvo mjesto na listi sa ukupno prodatih 106.000 kopija, više nego zbir svih top 5 albuma koji se trenutno nalaze na listi.

Na trećem mjestu liste albuma nalazi se Emeli Sande sa "Our Version of Events", dok se muzika iz filma "Jadnici nalazi na četvrtom mjestu".

Noviteti na engleskoj listi albuma ove sedmice su između ostalih povratnici Suede sa pločom "Bloodsports" i veteran Bili Breg sa albumom "Tooth And Nail".

Galerija

Bonus video: