Tanja Bokan MVP Prvenstva Francuske

"Iako sam prezadovoljna kako sam odigrala ligaški dio prvenstva, ova nagrada za MVP me zaista iznenadila i usrećila", rekla je za “Vijesti” Tanja Bokan
65 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 26.03.2013. 22:56h

U debitanskoj sezoni u dresu Miluza je bila najbolji poenter prvenstva, najbolji primač u izboru trenera, te drugi smečer ligaškog dijela, a klasu je u Francuskoj potvrdila ove sezone - Tanja Bokan, najbolja crnogorska odbojkašica izabrana je za najbolju igračicu prvenstva (MVP) i najboljeg primača/napadača.

Tanja je bila ubjedljivo prvi ponter ligaškog dijela prvenstva sa 413 poena (90 više od drugoplasirane Amerikanke Kristi Džekel) i najbolji napadač sa 362 poena.

"Uoči svečane ceremonije nisu nam rekli ko šta dobija. Kada su mi uručili pehar za najboljeg primača/napadača, nisam ni pomišljala na MVP nagradu. Iako sam prezadovoljna kako sam odigrala ligaški dio prvenstva, ova nagrada za MVP me zaista iznenadila i usrećila", rekla je za “Vijesti” Tanja Bokan, uz napomenu da su sve ostale nagrade pokupile igračice neprikosnovenog Kana, osim nagrade otkrovenja sezone, koje je pripalo jednoj odbojkašici Nanta.

Vicešampion Miluz je ligaški dio prvenstva završio na drugom mjestu, sa skorom od 13 pobjeda i devet pobjeda, iza Kana koji je upisao sve 22 pobjede. Miluz će u polufinalu plej-ofa igrati protiv Bezijea…

"Ove godine smo imale malo više problema nego prošle. Imale smo peh u Kupu, gdje smo ispale i jedino tu nije ispunjen cilj. Za dvije nedjelje počinjemo polufinale plej-ofa, i nadam se da ćemo ostvariti cilj i ponovo ukrstiti koplja sa Kanom u finalu, kao prošle godine", dodaje Bokan.

Miluz je i ove sezone igrao u Ligi šampiona, u grupnoj fazi zauzeo je posljednje mjesto u grupi, sa samo pobjedom u šest mečeva, ali je bio u grupi sa dvije ekipe (turski Galatasaraj i italijanski Busto Arsicio) koje su stigle do fajnl-fora.

"Sve to dovoljno govori u kakvoj smo grupi igrale. Mi smo, naravno, bile nezadovoljne, jer smo očekivale da ćemo savladati Dinamo u Bukureštu, ali smo jako loše odigrale taj meč", ističe Bokan koja je u Ligi šampiona zabilježila 103 poena.

Na kraju sezone joj ističe ugovor sa Miluzom, i kako kaže još nije odlučila gdje će igrati iduće godine.

"Imam dosta dobrih ponuda o kojima trenutno diskutujem sa menadžerima, i to ponude prvih pet ekipa Italije, neke opcije za Koreju, Japan i Rusiju…"

Naravno, i Francuska je u igri.

"U Francuskoj su mi interesantni samo Kan i moj Miluz, u kojem su prema meni maksimalno korektni, i prvo ću sačekati da vidim šta mi oni nude. Jer, velika je zasluga trenera što sam na ovom nivou i što sam postigla sve ove rezultate za dvije godine", zaključila je Bokan, bivša igračica Luke Bar, za koju je nastupala do 2006. godine, kada je otišla u subotički Spartak, a potom 2009. godine u italijanski Soverato, odakle se pretprošle sezone preselila u Francusku.

Bonus video: