Učenici u Tuzima se potukli zbog epske pjesme

Sagovornik “Vijesti” iz vrha Uprave policije kazao je da se tužilac izjasnio da nema elemenata krivičnog djela
146 pregleda 36 komentar(a)
Tuzi, Foto: Arhiva Vijesti
Tuzi, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 26.03.2013. 09:00h

Nika Gojčaj (19), Marko Ljurović (18) i Danijel Camaj (19) zadobili su lakše povrede u masovnoj tuči koja se juče dogodila u Gimnaziji “25. maj” u Tuzima.

Njih trojica, ali i još oko 50 aktera i očevidaca tuče saslušani su juče u podgoričkoj policiji, a nakon toga njihove izjave predate su Tužilaštvu.

Sagovornik “Vijesti” iz vrha Uprave policije kazao je da se tužilac izjasnio da nema elemenata krivičnog djela. Inspektori policije će, nakon prikupljenih podataka, protiv 12 punoljetnih učenika, za koje imaju dokaze da su učestvovali u tuči, u skraćenom postupku podnijeti prijavu sudiji za prekršaje.

Osim protiv povrijeđenih Gojčaja, Ljurovića i Camaja, prema informacijama iz policije sinoć su kod sudije za prekršaje privedeni Dinošani Anton Đokić (19), Valjdat Đoković (19), Anmin (19) i Bajram (19) Orhovac, Emir (19) i Ljiljidan (19) Ljuljanović, Benjamin (18) i Nermin (18) Niković.

Sudija je saslušao i još jednog punoljetnog učenika čiji identitet “Vijestima” nije saopšten.

Povod tuče je pjesma

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti” iz Uprave policije, povod za tuču bio je puštanje epske pjesme. “Navodno su prošlog petka učenici katoličke vjeroispovijesti u školi puštali neku pjesmu, za koju tvrde da je epska pjesma koja govori o pobjedi Albanaca nad Turcima.

To je navodno povrijedilo njihova vjerska osjećanja i u ponedjeljak oko 12.30 su se potukli”, kazao je sagovornik “Vijesti”. On je pojasnio da sudeći prema izjavama, nijedan od trojice mladića kojima su ljekari konstatovali lake povrede, prošlog petka nije puštao pjesmu. “Uzeli smo izjave od oko 50 učenika, od čega je 30 maloljetnika. Ostalo je da identifikujemo još nekoliko njih i da od njih uzmemo izjave”, rekao je sagovornik “Vijesti”.

Iz Uprave policije zvanično je saopšteno da je u holu Gimnazije u Tuzima, juče oko 12.30 časova, došlo do fizičkog sukoba između dvije grupe učenika odjeljenja od I do IV razreda. “Kontakt policajci, koji su se nalazili u blizini, brzo su i efikasno reagovali i spriječili fizički sukob širih razmjera.

O događaju je obaviješten osnovni državni tužilac u Podgorici. Službenici Područne jedinice Podgorica identifikovali su sve aktere događaja. Tri učenika – dva punoljetna i jedno maloljetno lice su, prema dosadašnjim saznanjima, zadobila lakše tjelesne povrede”, piše u saopštenju.

Bonus video: