Stvari koje se tolerišu da bi se spasila veza

Ne treba ni spominjati koliko je nasilje štetno za vezu. Bilo da je riječ o verbalnom ili fizičkom nasilju, ovakva veza osuđena je na propast istog trena kada se ono počne događati.
67 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 25.03.2013. 15:54h

Varanje

Neki su spremni da oproste nevjeru, ali ona uvijek ostaje u vazduhu. Ako ste mu u potpunosti oprostili, on može da se osjeća krivim pa će veza svejedno biti loša, a ako niste, ovaj problem je odličan početak za bilo koju svađu. Parovi koji ostaju u vezi poslije prevare vrlo često dugo ostaju zajedno, ali u većini slučajeva, u nesrećnim vezama.

Nasilje

Ne treba ni spominjati koliko je nasilje štetno za vezu. Bilo da je riječ o verbalnom ili fizičkom nasilju, ovakva veza osuđena je na propast istog trena kada se ono počne događati. Statistike pokazuju da velik broj žena ostaje u vezama u kojima je prisutno nasilje, ponekad iz straha šta će se dogoditi ako odu, a ponekad zbog toga što vjeruju da mogu da promijene muškarca.

Neiskrenost

Ne govorimo o malim lažima koje izgovaramo da se ne bismo posvađali, govorimo o onim velikim, promišljenim lažima kojima je cilj da prikriju pravo ponašanje. Muškarci koji lažu u vezi krenu sa malim stvarima, a kasnije im to pređe u naviku i ne mogu da prestanu. Jednom kada steknu praksu, počeće i sa većim stvarima.

Nepoštovanje

Veza u kojoj nema uzajamnog poštovanja nikada ne funkcioniše. Mnogi muškarci žene još uvek smatraju modnim dodatkom komu je mesto u kuhinji, pa ih tretiraju dobro samo kada njima to odgovara. Svaka žena sa samopoštovanjem insistiraće na poštovanju od strane partnera, a ako ga ne dobije, otićiće.

Nedostatak podrške

U dobroj vezi, obe strane se međusobno podržavaju i pomažu kada negde zapne. Veza u kojoj jedna osoba stalno daje podršku drugoj, a ova joj to ne uzvraća, nije ravnopravna, a to je osnovna pretpostavka koja je potrebna da bi ona dobro funkcionisala.

Nedostatak komunikacije

Na početku puno razgovaramo, slušamo šta partner ima da nam kaže i pokušavamo da dođemo do zajedničkog rješenja, ali s vremenom jednostavno gubimo interes. Prenatrpan raspored nam ponekad otežava dobru komunikaciju sa partnerom, a jednom kada ona u potpunosti nestane, nestaje i razlog za vezu.

Nepouzdanost

Žena mora da može da računa na muškarca u svom životu. Bilo da je riječ o emotivnoj podršci ili raspoloživosti za obavljanje sitnica, muškarac mora da bude spreman da pomogne ženi. Isto važi i za ženu, a ako je jedna osoba uvek spremna da pomogne, dok je drugoj svejedno, odnos nije ravnopravan. Sve se može riješiti razgovorom, ali ako je riječ o osobi koja nema interes da bude na raspolaganju onoj drugoj, veza će kad-tad pući.

Galerija

Bonus video: