Prilikom pljačke banke u Baru oteto 24.000 eura

“Apsolutno nikakve buke, galame, trke, niti neuobičajenog ponašanja ispred banke nije bilo. Da se nešto dogodilo, vidjeli smo tek koji minut kasnije..."
245 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 26.03.2013. 07:46h

Dvojica naoružanih razbojnika, za kojima policija još traga, opljačkali su juče ujutro filijalu Hipo Alpe Adria Banke na barskom šetalištu.

U prvoj pljački banke koja se uopšte dogodila u Baru, prema nezvaničnim podacima, oteto je 24.000 eura.

“Napad razbojnika ulijedio je nešto nakon 10 sati, kada u prizemlju objekta banke, gdje su šalteri, nije bilo radnika obezbjeđenja. Dvojica mladića ušli su u banku sa navučenim kapama i naočarima za sunce, izvadili oružje i od zapanjenih službenika pokupili novac koji je bio u kasi.

Neposredno prije toga, u banku je donijet pazar jedne velike trgovinske radnje”, rekao je “Vijestima” izvor blizak istrazi.

Prema istim navodima, prepad pljačkaša nije trajao duže od minuta, a video-kamere su zabilježile kako kompletan tok pljačke i izlazak razbojnika.

Drugi sagovornik “Vijesti” blizak istražnim organima, tvrdi da su u momentu upada, u prizemlju bile dvije službenice i troje građana ispred šaltera, kao i da je samo jedan od napadača bio naoružan pištoljem.

“Apsolutno nikakve buke, galame, trke, niti neuobičajenog ponašanja ispred banke nije bilo. Da se nešto dogodilo, vidjeli smo tek koji minut kasnije, kada su se pojavili policajci u velikom broju”, kazao je “Vijestima” jedan od gostiju kafića koji se nalazi preko puta banke.

Zgrada u kojoj je opljačkana banka, nalazi se na svega pedesetak metara od barske policije.

Odmah po dobijanju informacije o pljački, policija je blokira sve izlaze iz Bara i počela pretres sumnjivih lica i automobila.

U posljednjih nekoliko godina, ovo je najozbiljniji čin razbojništva u Baru: još nije riješena pljačka hipermarketa “Voli” počinjena 20. aprila 2012. kada je naoružani pljačkaš oteo 16.522 eura.

Galerija

Bonus video: