Veber ljut na Fetela

"Seb je odluku donio sam i, naravno, neće biti kažnjen zbog toga, ima zaštitu. Da sam ja ovo uradio, situacija bi bila drugačija“, rekao je Australijanac
1 komentar(a)
Mark Veber, Foto: Beta AP
Mark Veber, Foto: Beta AP
Ažurirano: 24.03.2013. 11:42h

Nakon završetka trke za Veliku nagradu Malezije, Mark Veber nije htio da razgovara sa pobjednikom i klupskim drugom Sebastijanom Fetelom.

Australijanac je bio ljut vjerovatno zbog toga što je Njemac u 46. krugu, kada ga je prestigao bio suviše agresivan, čak je došlo i do kontakta dva bolida, u kome se aktuelni svjetski šampio bolje snašao.

Fetel je, izgleda, ignorisao naređenje tima da ostane na drugoj poziciji i da ne pretiče Vebera.

Na pobjedničkom postolju se vidjelo da postoji sukob između vozača Red Bula.

"Vjerovatno smo obojica još pod utiskom trke, još smo "vrući“, ovo ćemo riješti interno. U trenutku kada sam pretekao Seba, bili smo točak uz točak, bilo je malo kontakta, jer nije bilo previše prostora za manevar. Dobio sam taj duel, jer sam bio na mekšim, bržim gumama“, rekao je Fetel.

"Očigledno da su oba vozača bila isuviše motivisana da dobiju, pa se sve otelo kontroli“, rekao je Helmut Marko, šef Red Bula.

Da je Njemac odluku da rizikuje i pretekne klupskog druga donio na svoju ruku, vidi se i iz izjave Australijanca.

"Seb je odluku donio sam i, naravno, neće biti kažnjen zbog toga, ima zaštitu. Da sam ja ovo uradio, situacija bi bila drugačija“, bio je ljut Veber.

Ni u taboru Mercedesa nije bilo idealno.

Niko Rozberg je bio, takođe, ljut na klupskog druga Luisa Hamiltona.

"Ako ćemo iskreno, ovdje je trebalo da stoji Niko, jer je uradio fantastičan posao. Donijeli smo bodove timu, što je najvažnije. Međutim, ovo je trka, sport i moram da se radujem“, objasnio je Britanac.

Na pitanje kako je završio u boksu Meklarena, rekao je:

"Uradio sam ono što je uradio Dženson Baton prije nekoliko godina. Do ljetos sam vozio za Meklaren, pa sam se malo zabunio. Znam da sam napravio grešku, izvinjavam se svima u timu“, zaključio je Hamilton.

Bonus video: