Brzo i lako: Vježbe za oblikovanje stomaka

Jačajući trbušne mišiće, popravićete stav i zaštititi leđa od povreda
73 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 24.03.2013. 10:30h

Stresan posao i dinamičan životni stil, dovode do niza zdravstvenih problema. Da bi se organizam opustio i tako se spriječile potencijalne zdravstvene poteškoće, preporučuje se 30 minuta vježbanja pet puta nedjeljno.

U sklopu treninga snage veoma važno mjesto imaju vježbe za trbušne mišiće. Jačajući trbušne mišiće, popravićete stav i zaštititi leđa od povreda.

Ako imate bolove u leđima iz dana ili imate osjećaj ukočenosti onda je sada pravo vrijeme da pokušate uklopiti vaše dnevne obaveze 10-15 minuta.

Dok ste kući, na putovanju, u prirodi, ove jednostavne vježbe imaju ogromne prednosti ne samo na jačanje i oblikovanje trbušnih i leđnih mišića, već na cijelo tijelo.

Ove vježbe su dinamične i kod njih se koristi težina sopstvenog tijela.

Vježba 2

Lezite na leđa s koljenima savijenim, a ruke prepletene na potiljak (vježba 1). Polako se podižite gore, pomjerajući lopatice od tla. Ponovite 12-15 ponavljanja u jednoj seriji.

U ležećem položaju (vježba 2), podignite noge pod uglom od 90°, tako da su vaše potkoljenice paralelno s podom i ispravite ruke ispred tijela, paralelno s podom. Podignite glavu, s pogledom prema koljenima. Vježba se ponavlja 10 puta.

Prezenterka vježbi na slikama: Svetlana Kumburović, Montenegro squash center

Galerija

Bonus video: