Slađana Perunović i Dragoljub Koprivica prvaci Crne Gore u krosu

Atletičar barskog Mornara Dragoljub Koprivica i Slađana Perunović iz atletskog kluba Nikšić osvojili su titule prvaka Crne Gore u krosu.
120 pregleda 0 komentar(a)
Slađana Perunović, Foto: Luka Zeković
Slađana Perunović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 23.03.2013. 15:32h

Atletičar barskog Mornara Dragoljub Koprivica i Slađana Perunović iz atletskog kluba Nikšić osvojili su titule prvaka Crne Gore u krosu.

Koprivica je danas u Podgorici, u trci na šest hiljada metara, trijumfovao ispred atletičara Podgoričkog maratona Stojana Vujadinovića i Veselina Petrušića iz AK Nikšić.

U konkurenciji atletičarki Perunović je u trci na tri hiljade metara bila brža od Rade Miladinović iz Podgoričkog Maratona i Ivane Marković iz AK Nikšić.

Kod mlađih seniora u trci na šest hiljada metara najbrži je bio Miološ Mikić iz AK Nikšić, drugi je bio član Garača Dane Žegarac, a treći Mirko Martinoivić iz LOvćena.

U konkurenciji starijih juniora najbolji je bio Šćepan Ćetković iz AK Nikšić, a kod mlađih juniora Jovan Bojović iz Jedinstva.

Kod starijih juniorki pobijedila je Lidija Todorović iz AK Nikšić, dok je u konkurenciji mlađih juniorki najbrža bila članica bjelopoljskog Jedinstva Aleksandra Furtula.

Prva mjesta u konkurenciji starijih pionira osvojili su članovi AK Nikšić, Aleksandar Miletić i Ivana Puletić, dok su kod mlađih pionira trijumfovali Eldin Erović i Ena Balijagić iz bjelopoljskog Jedinstva.

U trkama cicibana pobijedili su Luka Drljević iz Budućnosti i članica Jedinstva Ema Balijagić.

Na šampionatu u podgoričkoj Tološkoj šumi nastupilo je 108 takmičara iz devet crnogorskih klubova - Nikšića, Podgoričkog maratona, Lovćena,Mornara, Jedinstva, Arsenala, Garača, Čelika i Budućnosti.

Najuspješniji su bili atletičari AK Nikšić sa deset medalja, Jedinstvo je osvojilo osam, a Lovćen šest.

Bonus video: