Podignuta optužnica protiv Zindovića zbog ubistva Popovića

Navodno, Popović i Zindović su bili sa zajedničkim prijateljima i tokom dana su se družili po žabljačkim kafićima
149 pregleda 0 komentar(a)
hotel Enigma, Foto: Obrad Pješivac
hotel Enigma, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 23.03.2013. 19:46h

Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju, podiglo je optužnicu protiv Jovice Zindovića ( 36) iz Pljevalja, zbog ubistva u sticaju sa nedozvoljenim držanjem oružja i ekslozivnih materija.

Zindović se tereti da je 13. januara u žabljačkom hotelu “Enigma”' s umišljajem lišio života Pljevljaka Luku Popovića.

"Dok se oštećeni Popović nalazio u čučećem položaju ispred Zindovića, koji je sjedio na krevetu, okrivljeni je izvadio revolver marke 'Smit Veson' 357 Magnum, koji je neovlašćeno držao i prislonio usta cijevi na tjeme glave oštećenog. Ispalio je jedan hitac... i nanio mu teške tjelesne povrede, opasne po život, zbog čega je kod njega odmah nastupila smrt. Drugi projektil je Zindović ispalio u pravcu ormara", piše u optužnici.

Vanpretresno vijeće Višeg suda produžilo je Zindoviću pritvor za dva mjeseca.

U obrazloženju stoji da je to urađeno zbog težine djela, za koju je predviđena kazna zatvora od deset i više godina, načina izvršenja i drugih okolnosti. Tokom istrage okrivljeni nije iznosio odbranu i branio se ćutanjem.

Ubistvo u hotelu "Enigma" dogodilo se sat prije nego je u svečanoj sali dočekana pravoslavna nova godina, zbog čega je društvo iz Pljevalja i stiglo na Žabljak.

Navodno, Popović i Zindović su bili sa zajedničkim prijateljima i tokom dana su se družili po žabljačkim kafićima, a potom su zajedno bili i u hotelu gdje su druženje nastavili u jednoj od soba.

Četiri sata poslije ubistva u sobi “Enigme”, Zindoviću je uzeta krv na analizu, gdje je utvrđeno da je bio u pijanom stanju.

“Čak četiri sata poslije ubistva, u uzorku krvi Zindovića, utvrđena je koncentracija alkohola koja je bila veća od jednog promila”, rečeno je tada “Vijestima” izvor iz policije.

Bonus video: