Žižić protiv Bazilea za prvaka Mediterana

Novi protivnik Žižića, koji ima 184 centimetra, do sada je kao profesionalac imao deset borbi, od kojih je devet dobio.
91 pregleda 1 komentar(a)
Milorad-Mićko Žižić, Foto: Ivan Petrušić
Milorad-Mićko Žižić, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 22.03.2013. 16:06h

Crnogorski bokser Milorad Žižić za titulu WBC prvaka Mediterana, 13. aprila u Baru, boriće se protiv Italiana Franćeska Bazilea, umjesto Gekalpa Ozeklera, koji je odustao od borbe, saopšteno je iz Žižićevog štaba.

Navodi se da se Ozekler, koji je trebalo da brani titulu, povrijedio i odustao od borbe.

"Iz Ozeklerovog tima javili su nam da se povrijedio i priložili medicinaku dokumentaciju", piše u saopštenju Žižićevog štaba dostavljenom agenciji MINA.

Navodi se da je Ozekler odustajanjem od borbe izgubio titulu prvaka Mediterana.

Novi protivnik Žižića, koji ima 184 centimetra, do sada je kao profesionalac imao deset borbi, od kojih je devet dobio.

Crnogorski borac kazao je da naporno trenira u Zagrebu i da ima žestoke sparinge sa Geardom Ajetovićem, Stjepanom Božićem i Vedranom Akrapom.

"Nikada nisam bio u boljoj formi. Ne bih volio da griješim dušu, ali mislim da se Ozekler uplašio. Za njega smo bili spremili taktiku i siguran sam da bih pobijedio u velikom stilu. Tražio sam da boksujem sa njim i što je do mene uradio sam da dođe do meča", rekao je Žižić agenciji MINA.

On je kazao da bez obzira na promjenu protivnika nastavlja sa pripremama i da neće dozvoliti da ga to poremeti.

"WBC mi je dodijelio novog protivnika. Meni je najbitnije da se borim za pojas, ime protivnika je manje bitno", rekao je Žižić.

Žižić je 18. novembra prošle godine u Berlinu, nokautom u devetoj rundi, pobijedio Čeha Mihala Pečačeka i osvojio titulu omladinskog prvaka svijeta u srednjoj kategoriji, verzije IBF.

Do sada je kao profesionalac ostvario svih osam pobjeda.

Meč će biti održan u verziji WBC, u srednoj kategoriji (do 72,5 kilograma), a predviđen je da traje 12 rundi po tri minuta.

Najavljeno je da će u uvodnom programu nastupiti Dejan Zlatičanin, koji će protiv Petra Petrova braniti WBC internacionalnu titulu protiv.

Nastupiće i Zvjezdan Vidaković i Petar Živković.

Bonus video: