Budvanska rivijera peti put u Ligi šampiona

Crnogorski šampion će naredne sezone, peti put zaredom, sigurno igrati u elitnom evropskom takmičenju, zahvaljujući prošlogodišnjem proširenju Lige šampiona na 28 klubova
0 komentar(a)
Odbojkaši Budvanske rivijere, Foto: Vesko Belojević
Odbojkaši Budvanske rivijere, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 22.03.2013. 10:44h

Prvi put otkada je prvak, Budvanska rivijera ne mora da čeka kraj maja i vijesti iz Evropske odbojkaške konfederacije, odnosno vajld-kard za Ligu šampiona - kako je juče potvrđeno iz budvanskog kluba, crnogorski šampion će naredne sezone, peti put zaredom, sigurno igrati u elitnom evropskom takmičenju, zahvaljujući prošlogodišnjem proširenju Lige šampiona na 28 klubova.

Bez obzira na finansijske probleme, koji prate i budvanski klub, iz Rivijere je potvrđeno da će se i peti put uzastopno prijaviti za Ligu šampiona.

Tako će Budvani ove godine, za razliku od prethodnih, moći da na vrijeme planiraju ekipu za narednu sezonu, da izbjegnu „oktobarsko kompletiranje tima”, kao lani, što je umnogome i uticalo da se upiše samo jednu pobjedu u šest mečeva.

"To je jedini način ako želimo nešto da napravimo u tom takmičenju. U svakom slučaju, već pravimo planove za sljedeću sezonu", kaže za „Vijesti“ trener Budvanske rivijere Siniša Reljić, koji će ove godine imati i obaveze na klupi juniorske reprezentacije Srbije.

Upravu budvanskog kluba ne čeka mali posao, jer su pod ugovorom jedino Vojin Ćaćić, libero Rade Papović i mladi tehničar Nikola Radonić, kao i trener Reljić.

Od igrača iz ovogodišnjeg sastava, ugovori su istekli srednjim blokerima Milanu Markoviću, Luki Šuljagiću, Blažu Miliću i Marku Maksimoviću, primaču Božidaru Ćuku, tehničaru Marku Vujoviću i liberu Ivanu Rašoviću.

I da svi pomenuti igrači ostanu na okupu, neophodan su još bar po jedan korektor, tehničar i primač servisa.

Što se tiče rezultata u protekloj sezoni, u kojoj su Budvani na domaćoj sceni osvojili i očekivanu duplu krunu, sa 8-0 u pobjedama protiv Budućnosti, Reljić kaže:

"Mogu da budem zadovoljan, s obzirom na to da smo se realno kasno skupili. Možda smo u Ligi šampiona mogli malo bolje, barem do 3. mjesta u grupi i plasmana u CEV kup, ali nismo, kao što sam već rekao, zbog kasnog kompletiranja ekipe. Što se domaćeg prvenstva tiče, bilo je mnogo bolje, radili smo jako dobro, što se na kraju potvrdilo osvajanjem duple krune".

Govoreći o debitanskoj sezoni na klupi Budvanske rivijere, Reljić kaže da je „zadovoljan svojim radom, iako uvijek može bolje“.

"Za mene je to veliko iskustvo i siguran sam da će sljedeće sezone biti mnogo bolje", zaključio je Reljić.

Bonus video: