Deni Bojl predstavio novi film

Poslije spektakularne ceremonije Otvaranja Olimpijskih igara 2012. u Londonu, dobitnik Oskara Deni Bojl vratio se velikom platnu
0 komentar(a)
Ažurirano: 21.03.2013. 13:04h

Film „Trans“ Denija Bojla premijerno je prikazan 19. marta u Londonu.

Iza kamere, reditelj je okupio svoje česte saradnike uključujući i scenaristu Džona Hodža

Bojlovo najnovije ostvarenje premijerno je prikazano u bioskopu „Odeon West End“. Premijeri su, osim reditelja, prisustvovali i glavni glumci filma: Rozario Doson, Džejms Mekavoj i Vinsent Kasel.

Riječ je o filmu čija priča prati trgovca umjetničkim djelima umiješanog u ilegalne radnje, koji se udružuje sa hipnotizerom kako bi pronašao izgubljenu sliku. Ulozi rastu kako se magle granice između želja, stvarnosti i hipnotičke sugestije.

Poslije spektakularne ceremonije Otvaranja Olimpijskih igara 2012. u Londonu, dobitnik Oskara Deni Bojl vratio se velikom platnu.

„Nakon ludog ljeta u Londonu 2012, sjajno je vratiti se ’svakodnevnom poslu’, izdaji i intrigama na filmu, prije nego iza scene. Htio sam da uradim nešto drugačije, da malo izmiješam stvari i mislim da je ’Trans’ upravo to.

To je zagonetni psihološki triler i, nadam se, uzbudljiva vožnja u kojoj će ljudi uživati i koja će ih inspirisati na priču i raspravu nakon gledanja filma“, tvrdi Bojl.

Iza kamere, reditelj je okupio svoje česte saradnike uključujući i scenaristu Džona Hodža, sa kojim je Bojl snimio i filmove „Trejnspoting“, „Sasvim neobičan život“, „Malo ubistvo među prijateljima“ i „Plaža“.

On je angažovao i Rika Smita, člana grupe „Underworld“, koji je, nakon „Trejnspotinga“, „Plaže“ i ceremonije Otvaranja Olimpijskih igara 2012, bio zadužen za muziku i na ovom projektu.

Galerija

Bonus video: