Budvanska rivijera nastavila dominaciju, peta uzastopna titula

Budvanska rivijera je odbranila šampionsku titulu, sa 3-0 u pobjedama u finalnoj seriji, ukupno 8-0 ove sezone protiv “vječitog rivala”.
1 komentar(a)
Odbojkaši Budvanske rivijere, Foto: Saša Jončić
Odbojkaši Budvanske rivijere, Foto: Saša Jončić
Ažurirano: 20.03.2013. 18:41h

U tri čina, bez ikakve drame – u “ligi bez briga” sa samo četiri kluba (negativan rekord od obnavljanja nezavisnosti Crne Gore, a nije isključeno da iduće sezone i on bude oboren ako OSCG ne nađe sponzora lige, koji će barem pokriti troškove službenih lica), Budvanska rivijera je odbranila šampionsku titulu, sa 3:0 u pobjedama u finalnoj seriji, ukupno 8:0 ove sezone protiv “vječitog rivala”.

Izabranici Siniše Reljića su večeras na svom parketu savladali Podgoričane 3:0 (25:17, 25:23, 25:18).

Sve to dovoljno govori koliko je domaća odbojkaška sezona u muškoj konkurenciji i ove godine bila nezanimljiva. O ukupnom kvalitetu lige suvišno je i govoriti (Mornar je, recimo, osvojio samo set u čitavoj sezoni, na 15 utakmica)…

Budvani su upisali petu uzastopnu titulu, drugu, interesantno, na dan kojim počinje proljeće, kao prije tri godine, što je i ponovljeni najraniji završetak muškog prvenstva do sada. Kakva je trenutna situacija u crnogorskoj odbojci, na lijepe dane će ljubitelji ovog sporta morati da čekaju još neko vrijeme…

Što se same utakmice tiče, nakon nezanimljivog prvog seta (odlučen je već na 11:5), Budućnost je u drugom dobro namučila domaćina, ali i bila u prilici da ga dobije. Podgoričani su odmah na startu poveli 6:1, zatim 16:12, 18:14 i 20:17. Tada su, međutim, stali.

Nakon 18. poena, koji je osvojio Ćuk, na servis je došao Vujović, i tu ostao do 21:20 za Budvane. Na 21:21, Podgoričani su poklonili dva poena (servis greška Bojića i greška u napadu Hamzagića), a time, praktično, i set.

Nije izgledalo da će treći set biti iole interesantan, jer su Budvani vodili 15:8, ali je opuštanje domaćih pomoglo gostima da se potpuno oslobode i čak izjednače na 17:17. Ipak, šampion je sa četiri uzastopna poena vratio stvari na svoje mjesto i otklonio sve dileme.

Medalje igračima i stručnom štabu novog-starog šampiona, te šampionski pehar kapitenu Milanu Markoviću uručio je Cvetko Pajković, predsjednik Odbojkaškog saveza Crne Gore.

Izjave

Siniša Reljić, trener Budvanske rivijere: Osjećam se sjajno, s obzirom na to da smo osvojili duplu krunu bez izgubljene utakmice. Bez obzira na kvalitet lige, Budućnost je ozbiljna ekipa, i nije mala stvar pobijediti je osam puta. Čestitke mojim momcima koji su čitavu sezonu odigrali na visokom nivou, uključujući i Ligu šampiona. Što se ove utakmice tiče, teško je bilo, jer je bila osma utakmica protiv Budućnosti, vidjelo se to i po igračima, koji su u glavama već bili osvojili titulu, zbog čega je i došlo do razumljivog pada u drugom i trećem setu. Međutim, oni su dovoljno iskusni, i izgurali su meč do kraja.

Marko Vujović, tehničar Budvanske rivijere: U mojoj karijeri mi je i falilo da pred svojom publikom pokažem svoje kvalitete, i da osvojim titulu. Drago mi je zbog svih momaka, imali smo tešku sezonu, u Ligi šampiona smo se dosta tražili, a onda je uslijedila velika pauza. Sve u svemu, na kraju je ispalo dobro, dupla kruna je bila zacrtani cilj, kako bismo obezbijedili novo učešće u Ligi šampiona.

Zoran Vukčević, trener Budućnosti: Čestitam Budvanskoj rivijeri na tituli. Kao i u Kupu, ni u plej-ofu nijesmo mogli da ih iznenadimo, iako je bilo fine igre u drugom setu. Protiv tako iskusne i kvalitetne ekipe teško je bilo igrati mojim momcima. Međutim, moram od srca da čestitam i mojoj ekipi, borili su se sa mnogo problema u posljednjih pola godine. Siguran sam da će im se to u narednom periodu sve vratiti.

Budvanska rivijera - Budućnost 3:0 (25:17, 25:23, 25:18)

Budva – Mediteranski sportski centar. Gledalaca: 150. Sudije: Simonovska (Bar) i Kovačević (Podgorica). Poeni iz napada: Budvanska rivijera 41, Budućnost 30. Poeni iz bloka: Budvanska rivijera 5, Budućnost 6. Poeni iz servisa: Budvanska rivijera 3, Budućnost 5. Servis greške: Budvanska rivijera 11, Budućnost 12. Greške: Budvanska rivijera 6, Budućnost 14.

Budvanska rivijera: ĆAĆIĆ 12, Papović, ĆUK 13, RAŠOVIĆ (libero), Radonić, VUJOVIĆ 1, MILIĆ 9, ŠULJAGIĆ 8, Maksimović, MARKOVIĆ 6.

Budućnost: VUKAŠINOVIĆ 11, BABIĆ 6, MEDOJEVIĆ (libero), Vidić, BOŠKOVIĆ 2, Radulović 1, Ječmenica 3, ĐURANOVIĆ, HAMZAGIĆ 9, BOJIĆ 7, Radović, Strugar 1.

Bonus video: