Raikonen: Možemo da se borimo za titulu

"Nemamo isti budžet kao Ferari, Red Bul ili Mercedes, ali prošle godine smo vidjeli da i tako možemo da ostvarimo dobre rezultate", rekao je Raikonen britanskim medijima
0 komentar(a)
Ažurirano: 19.03.2013. 18:14h

Vozač Lotusa Finac Kimi Raikonen je danas ocijenio da njegova ekipa može da se ove sezone ravnopravno bori za šampionsku titulu u Formuli jedan, ali da bi joj pomoglo kada bi imala veći budžet.

Raikonen je u nedjelju pobijedio na prvoj ovoosezonskoj trci za Veliku nagradu Australije u Melburnu.

"Neće biti lako. Imamo ljude, sve što je potrebno da to ostvarimo, ali novac je važan dio. Nemamo isti budžet kao Ferari, Red Bul ili Mercedes, ali prošle godine smo vidjeli da i tako možemo da ostvarimo dobre rezultate", rekao je Raikonen britanskim medijima.

"Kada bismo imali više novca šanse bi bile veće i bili bismo ravnopravni sa velikim ekipama. Imamo dobre planove i ako ih budemo pratili možda će sve biti dobro. Ali, samo jedna stvar može promijeniti cijelu sezonu i tada sve kreće nizbrdo", dodao je 33-godišnji vozač.

Svjetski šampion iz 2007. godine rekao je da ekipa mora da ponovi iste stvari iz prošle sezone, kada je u ukupnom poretku zauzela četvrto mjesto iza Red Bula, Ferarija i Mercedesa.

"Samo moramo da radimo normalne stvari, kao prošle godine i da uložimo mnogo napora u rad na novim djelovima. Ako smo zadovoljni zadržaćemo ih, a ako ne, moramo pažljivije da radimo. Za sada je dobro, ne vidim razlog da tako ne nastavimo", rekao je Raikonen.

Druga trka u šampionatu Formule jedan vozi se u nedjelju 24. marta na stazi Sepang za Veliku nagradu Malezije.

Bonus video: