Tara uz Furtulu

Danijela Furtulu su na aerodromu "Golubovci" dočekali njegov trener Marko Ristić i ostali sjajni atletičari Tare
2 komentar(a)
Doček, Foto: Privatna arhiva
Doček, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 19.03.2013. 18:13h

Najbolji mladi senior Evrope u bacanju diska, Mojkovčanin Danijel Furtula, stigao je danas u Crnu Goru. On je prethodnog vikenda u španskom Kasteljonu odbranio titulu najboljeg seniora do 23 godine u bacanju diska.

Furtula je slavio i prošle godine u Baru, a ove godine je na Evropskom kupu u Kasteljonu odbranio titulu hicem od 62,1 metar, ispred godinu starijeg Ukrajinca Mikite Nesterenka (61,66 metara).

Iako se u Kasteljonu očekivao sjajan rezultat 20 - godišnjeg Mojkovčanina u bacanju diska, sve je iznenadio srebrom u bacanju kugle u nedjelju, posljednjeg dana takmičenja.

Furtula je u posljednjoj, šestoj sriji hicem od 18,18 metara stigao do srebra. Taj hitac Furtule je i njegov lični i nacionalni rekord, pošto je za 48 centimetara bacio više nego u Baru 10. marta.

Furtulu su na aerodromu "Golubovci" dočekali njegov trener Marko Ristić i ostali sjajni atletičari Tare. Naravno, najboljeg crnogorskog atletičara dočeko je i gradonačelnik Mojkovca.

"Očekivao sam da Danijel osvoji zlato u bacanju diska, jer sam znao da je u sjajnoj formi. Ipak, nijesam očekivao njegovo učešće u bacanju kugle i prijatno me je iznenadio srebrom", kazao je Ristić.

Crnogorski olimpijski komitet i ASCG sjutra u 11 sati u prostorijama COK-a upriličiće svečani prijem za našeg sjajnog atletičara i olimpijca. Furtula je ogroman potencijal najavio u juniorskom uzrastu, srebrom na Evropskom prvenstvu u Talinu, a velikim radom uspio je da sa 19 godina ispuni B olimpijskuu normu u disku.

Bonus video: