Šuljagić: Sve zavisi od nas

"Sve dosadašnje utakmice su pokazale da sve zavisi od nas, tako će biti i ovaj put", kaže za „Vijesti” Luka Šuljagić
1 komentar(a)
Luka Šuljagić, Foto: Zoran Đurić
Luka Šuljagić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 20.03.2013. 11:01h

Ako je suditi po istoriji, večeras će odbojkaši Budvanske rivijere odbraniti titulu - u prethodnih sedam sezona u nezavisnoj Crnoj Gori, nijednom se nije dogodilo da ekipa koja povede 2:0 u pobjedama na kraju ne osvoji šampionski pehar, i to već u trećem meču. Interesantno, to je bio uvijek slučaj sa Budvanskom rivijerom (sezone 2009/2010 i 2010/2011), pa Budvani očekuju da posao oko odbrane trofeja, odnosno pete uzastopne titule, završe već večeras.

"Realno je da se ova finalna serija završi u srijedu", ne krije optimizam Luka Šuljagić, srednji bloker u finišu sezone na „privremenom radu” na poziciji korektora, u odsustvu igrača tog profila, nakon odlaska Estonca Olivera Venoa (sporazumno napustio klub nakon završetka Lige šampiona za Budvane).

I da nije ove tradicije, ekipa Siniše Reljića bi bila apsolutni favorit za pobjedu u večerašnjem duelu, jer su kvalitet i iskustvo na strani šampiona, što se vidjelo ove sezone, u kojoj su Budvani bili bojli od Budućnosti u svih dosadašnjih sedam mečeva (četiri u ligaškom dijelu, dva u finalu plej-ofa, i jednom u finalu Kupa), uz svega šest izgubljenih setova.

"Nećemo dozvoliti iznenađenje, u meč ćemo ući maksimalno skoncentrisani i spremni da već u trećem meču slavimo titulu. Sve dosadašnje utakmice su pokazale da sve zavisi od nas, tako će biti i ovaj put. Budućnost više nema šta da izgubi i sigurno je da će ići na sve ili ništa. Mi ćemo se truditi da ih našim dobrim servisom držimo dalje od mreže, da bi onda blok i odbrana nakon toga odrađivali svoj dio posla kako treba", dodao je za „Vijesti” Šuljagić.

Kako su igrali u Balkanskoj ligi, očekivalo se da će Podgoričani u finalu Kupa i prvenstva pružiti jači otpor. Međutim, osim po jednog seta u finalu plej-ofa ekipa Zorana Vukčevića nije uspjela da uradi nešto više. Večeras je posljednja šansa...

"Za razliku od prošle sezone, kada smo za kraj prvenstva bili u top formi, ove godine se desilo suprotno. Poslije Balkanse lige smo izgubili kontinuitet i rutinu, nismo imali jakih utakmica, a ni treninga, zbog obaveza pojedinih igrača prema poslu i fakultetu. Na sve to treba dodati i teška finansijska situaciju u klubu)", ističe za „Vijesti” srednji bloker Budućnosti Ivan Ječmenica.

Ječmenica dodaje da se u prethodne dvije utakmice vidjelo kako Budvani na kvalitet i iskustvo rutinski odrađuju posao.

"Nemamo igru, dosta nas remete na prijemu. Ali, sve je normalno, imamo dva mlada primača kojima je ovo prva sezona. Mi ćemo u treću utakmicu ući sa željom i motivom da odigramo što bolje, pa ćemo vidjeti da li će to biti dovoljno za neizvjesnu utakmicu do posljednjeg trenutka. Ipak, realnija je priča da su oni na pragu trijumfa i osvajanjem nove titule", priznaje Ječmenica.

Utakmica u Mediteranskom sportskom centru počinje u 18 časova (TV prenos).

Bonus video: