Ćalović zagrljajem i poljupcem onesposobila policajca

Ćalović me je zagrlila, ne sjećam se da li me je poljubila, ali znam da je neko dodao kašiku i metalnu posudu i da je počela da udara u nju
106 pregleda 28 komentar(a)
Vanja Ćalović, Foto: Luka Zeković
Vanja Ćalović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 19.03.2013. 17:31h

Izvršna direktorica MANS-a Vanja Ćalović, kazala je da time što je zagrlila i poljubila policajca, na performansu u maju 2012. nije napravila bilo kakav prekršaj.

Policajac Marko Stojanović, međutim, rekao je da ga je Ćalović na taj način ometala u obavljanju službenih radnji.

Oni su to saopštili u podgoričkom Sudu za prekršaje, na početku postupka koji se vodi protiv Ćalović, zato što je, prema prekršajnoj prijavi Uprave policije, ometala policajca Marka Stojanovića tako što ga je zagrlila i poljubila, a zatim iza njegovih leđa udarala kašikom o metalnu posudu i time proizvodila neprijatan zvuk.

Ćalović je rekla da ne razumije kako je zagrljajem mogla da omete policajca u vršenju njegovih dužnosti, pojašnjavajući da su tog dana organizovali performans zahtijevajući da tadašnji premijer Igor Lukšić podnese ostavku.

"U trenutku kada je policija, koja je formirala kordon, krenula prema nama, i počela da nas potiskuje tijelima, ja sam zbog bojaznosti da ne dođe do konflikta, jer su sa nama bile osobe meni nepoznate, što znači da su mogli biti i ubačeni elementi, jednostavno zagrlila policajca i poljubila ga u obraz i time pokazala da nemamo namjeru da izazovemo bilo kakve nerede", kazala je Ćalović.

Ona je dodala da to nije bio protestni skup, već samo performans, te da ga zato nijesu ni prijavili, jer zakon ne predviđa da se performans mora prijaviti policiji.

"Ne znam zašto su formirali kordon i zašto su krenuli prema nama, jer mi nismo ni imali namjeru da uđemo u Vladu. Stvarno mi nije jasno zašto su ovako reagovali, jer niko od nas nije prouzrokovao konfliktnu situaciju. Niko od policajaca nije uputio naredbu ili upozorenje da se raziđemo", istakla je izvršna direktorka MANS-a.

Stojanović je ispričao da im je posao tog dana bio da formiraju kordon i potiskuju masu koja se okupila, da se udalji od zgrade Vlade.

"Ćalović me je zagrlila oko vrata, ne sjećam se da li me je tom prilikom poljubila, ali znam da je neko dodao kašiku i metalnu posudu i da je počela da udara u nju. Kada me je zagrlila počela da lupa i nisam mogao normalno da opažam i funkcionišem i to je trajalo jedno tri, četiri minuta. Ovakvo njeno ponašanje shvatio sam kao ometanje", istakao je Stojanović.

On je dodao da su pojedine starješine upozoravale okupljene da se ne kreću prema zgradi Vlade, te da su reagovali tek kada su krenuli da se kreću put zgrade.

Suđenje se nastavlja 10. maja.

Ćalović je, u februaru ove godine, kažnjena sa 600 eura u istom sudu, zato što je u julu prošle godine na performansu povodom odlučivanja o ocjeni ustavnosti Zakon "euro po euro", na Ustavnom sudu stavila naljepnicu sa natpisom "Ustavni sud Prve familije".

Bonus video: